Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Στο νησί συγκρούονται δύο διαφορετικές νοοτροπίες: Η νοοτροπία του μπάχαλου και η άλλη για μια στοιχειώδη τάξη στους κοινόχρηστους χώρους.

 


Κάποιοι ανώνυμοι ξεκίνησαν φραστικές επιθέσεις  και κάποιοι άλλοι επώνυμα εναντίον του Χρίστου Γεωργούση. Δεν αναφέρομαι στον εαυτό μου γιατί είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες ελεεινές συμπεριφορές.

Ένας μάλιστα εξ αυτών, όπως με πληροφόρησαν, είναι σύζυγος υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με την παράταξη του Μάρκου Κωβαίου, ο οποίος μας κατηγόρησε ότι οργανώνουμε τάγματα εφόδου και ζήτησε την επέμβαση της Αστυνομίας. Να τους χαίρεται.

Ο Χρίστος Γεωργούσης με τα καθημερινά του γραπτά στο διαδίκτυο, απόσταγμα μιας ζωής με μεγάλη προσφορά στον πολιτισμό  και την τοπική αυτοδιοίκηση, με τη συγγραφή δεκάδων βιβλίων και με διδαχή των παιδιών μας για πολλές δεκαετίες, ως δάσκαλος με την ευρεία έννοια του όρου, έθιξε ένα θέμα, που αποδείχτηκε ότι είχε μεγάλη απήχηση στην κοινωνία της Πάρου και έχει σχέση με την εκμετάλλευση των παραλιών του νησιού από επιχειρηματίες χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις που απορρέουν από την νομοθεσία.

Χωρίς ίσως να είναι και στις προθέσεις του, δημιούργησε κίνημα ολόκληρο που ανέδειξε την παρανομία που επικρατεί στις παραλίες της Πάρου.

Το θέμα πήρε διαστάσεις, απασχόλησε τον ημερήσιο τύπο και τηλεοπτικά κανάλια και ήδη οι διωκτικές αρχές της Πάρου προχώρησαν και σε συλλήψεις στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Βρέθηκα σε μια από τις συνεδριάσεις τις Κίνησης, οι οποίες είναι ανοιχτές και διαπίστωσα ότι αποτελείται από γνωστούς και άγνωστους σε μένα συμπολίτες μου, με μεγάλη ευαισθησία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος  και αποφασισμένους να προχωρήσουν το θέμα, έως ότου ευαισθητοποιηθεί η δημοτική αρχή για να συνεχίσει εκείνη την προσπάθεια που ξεκίνησαν.

Δεν γνωρίζω τι θα πράξει η δημοτική αρχή, που είναι συνυπεύθυνη για την καταπάτηση των δημόσιων χώρων και απολύτως υπεύθυνη για την καταπάτηση των δημοτικών.

Αυτό που γνωρίζω, είναι ότι στην κινητοποίηση για τις αυθαιρεσίες στη μικρή Σάντα Μαρία, ήταν παρόντες οι επικεφαλής των δύο δημοτικών παρατάξεων και υποψήφιοι δήμαρχοι , ο Κώστας Ροκονίδας και ο Κώστας Μπιζάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Μαρινόπουλος, Νίκος Τσιγώνιας, Στρατής Παυλάκης και Φραγκίσκος Κεφάλας και ο κοινοτικός σύμβουλος Παροικιάς, Πέτρος Αυλήτης.

Η παρουσία τους δεν ήταν τυχαία. Όπως δεν ήταν τυχαία και η  απουσία του δημάρχου ή δημοτικών συμβούλων της παράταξής του.

Στο νησί συγκρούονται δύο διαφορετικές νοοτροπίες. Η μία της αδιαφορίας για την προστασία της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, που δημιούργησε την αναρχία και την ασυδοσία που καθημερινά αντικρίζουμε και η άλλη που διακρίνεται για την ευαισθησία της, ώστε να μπει έστω και στοιχειώδης τάξη στους κοινόχρηστους χώρους.

Δεν είμαι σε θέση να προβλέψω αυτό που θα συμβεί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Εάν  όμως επικρατήσει η πολιτική  του μπάχαλου, η ευθύνη για την καταστροφική πορεία του νησιού θα βαρύνει  όλους εκείνους, που με την ψήφο τους θα στηρίξουν την αυθαιρεσία που κυριαρχεί παντού. Και αναφέρουμε στις δημοτικές εκλογές, επειδή ο χρόνος που μας χωρίζει από αυτές είναι δύο μόνο μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: