Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Καιρός να συνέλθουμε, πριν είναι αργά

 



Στην τοπική μας κοινωνία μερίδα επιχειρηματιών του τουρισμού  υποστηρίζει, ότι τους 5 μήνες περίπου που διαρκεί η τουριστική περίοδος, δεν πρέπει να μιλάμε, να γράφουμε ή να διαμαρτυρόμαστε  για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο νησί.

Ο λόγος προφανής: Για να μην κάνουμε ζημιά στον τουρισμό.

Υποστηρίζουν, ότι για τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν,  μπορεί να γίνει συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις από το Νοέμβριο και μετά, ώστε η επόμενη τουριστική περίοδος να έχει χαρακτηριστικά βελτίωσης σε σύγκριση με την προηγούμενη.

Για τον  κάθε άσχετο αυτό φαντάζει λογικό.

Όμως εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική συζήτηση και καμιά ουσιαστική προετοιμασία, όχι μόνο από το δήμο ή την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και από εκείνους  τους επιχειρηματίες που θα ήθελαν να μας φιμώσουν ή τους άλλους  που τους χαϊδεύουν τα αυτιά για λόγους ψηφοθηρικούς.

Επί της ουσίας βολεύει το μπάχαλο με όσα βγάλουμε σήμερα αδιαφορώντας για το αύριο και για το μέλλον των παιδιών μας.

Ο τουρισμός για το νησί μας, αποτελεί ρέουσα πηγή χρήματος. Όμως η πηγή δεν είναι ανεξάντλητη.  Τροφοδοτείται από τους πολυπληθείς επισκέπτες μας, που διαπιστώνοντας (γιατί έχουν μάτια και βλέπουν) την αναρχία που επικρατεί παντού, φεύγουν για να μην ξανάρθουν και το χειρότερο αποτελούν τη χειρότερη μορφή δυσφήμισης, που, εάν πάρει διαστάσεις, η πηγή θα στερέψει.

Όταν ο Χρίστος Γεωργούσης διαμαρτύρεται για την μορφή εκμετάλλευσης των παραλιών και κινητοποιεί κόσμο, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, είναι για κάποιους εχθρός του τουρισμού, ενώ συμβαίνει το αντίθετο.

 Όταν  ο Γιουρτζίδης διαμαρτύρεται για το σκουπιδαριό της Παροικιάς, για κάποιους κάνει ζημιά στον τουρισμό, ενώ αγωνίζεται για την ποιοτική του βελτίωση. 

Όταν ο Αυλήτης, εκλεγμένος κοινοτικός σύμβουλος στηλιτεύει την αναρχία που επικρατεί  στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικιάς, προβάλλοντας ομόφωνες αποφάσεις του κοινοτικού συμβουλίου, που δεν έρχονται για συζήτηση στο δημοτικό Συμβούλιο καταστρέφει επιχειρηματίες, ενώ επιχειρεί ακριβώς το αντίθετο.

Όταν ο Γιώργος Ρούσσος του Αν., περιγράφει αυτά που συμβαίνουν στο κόλπο της Παροικιάς είναι γραφικός, ενώ σκοπεύει να αφυπνίσει το κοιμώμενο αρμόδιο υπουργείο.

Πάλι καλά που δεν τόλμησαν να τα βάλουν και με τον Κώστα Ροκονίδα, που ως επικεφαλής της παράταξής του, κατήγγειλε τους πρόσφατους τραμπουκισμούς στη Νάουσα με το γνωστό μπαρ.

Καιρός να συνέλθουμε, πριν είναι αργά. Γιατί, ότι φτιάχτηκε με κόπο και μεγάλη προσπάθεια, πολύ εύκολα μπορεί να καταρρεύσει. Και τότε η ευθύνη θα βαρύνει όσους ανέχονται αυτά που θαμπώνουν την εικόνα του νησιού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: