Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η απάντηση στους βιαστές και τους καταστροφείς του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού μας είναι η ενότητά μας και το υψηλό αγωνιστικό μας φρόνημα.



Παριανές και Παριανοί,

Πλησιάζει η ώρα της αναμέτρησης με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που ο βιασμός και η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού μας τους αφήνει παγερά  αδιάφορους.
Το χρήμα είναι ο δικός τους θεός και μπροστά στο κέρδος καταστρέφουν χώρες, θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές και σπιλώνουν αγωνιστές με τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτουν.

Πλησιάζει η ώρα της ατομικής και συλλογικής μας ευθύνης, που θα πούμε το μεγάλο ΟΧΙ με πράξεις που θα έχουν κόστος.

Τα μεγάλα συμφέροντα, ντόπια και ξένα, έχουν με το μέρος τους διακρατικές συμφωνίες, μνημονιακούς νόμους που με απαίτησή τους ψήφισε η Βουλή, τη δικαιοσύνη που είναι υποχρεωμένη να τους εφαρμόσει και τις δυνάμεις καταστολής, τα γνωστά μας ΜΑΤ, που με κυβερνητικές εντολές χτυπούν αδιακρίτως ηλικίας και φύλου και συλλαμβάνουν τους πιο αποφασισμένους και τολμηρούς αγωνιστές του λαού μας.

Όλον αυτόν το μηχανισμό καταστολής που είναι στην υπηρεσία τους, θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε με τη μόνη δύναμη που διαθέτουμε: την ενότητά μας και το υψηλό αγωνιστικό μας φρόνημα, που απορρέει από την αγάπη για τον τόπο μας και την ανάγκη να προστατεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Σ΄αυτόν τον αγώνα τα μισόλογα, οι συμψηφισμοί, οι κομματικές σκοπιμότητες και η συνδιαλλαγή δεν έχουν καμιά θέση.

Θα μας χτυπήσουν , όπως συνέβη στη γειτονική μας Τήνο, κάποιοι από μας θα κρατηθούν στο αστυνομικό τμήμα και αρκετοί θα βρεθούμε κατηγορούμενοι, επειδή υπερασπιστήκαμε τον τόπο μας.
Αν όμως διαπιστώσουν ότι το μέτωπο της αντίστασής μας είναι αρραγές και σύμπας ο λαός της Πάρου αντιστέκεται, χωρίς να τον τρομάζουν οι δυνάμεις καταστολής, να είστε βέβαιοι ότι θα υποχρεωθούν να κάνουν πίσω.

Ο αγώνας, που η κλιμάκωσή του τώρα ξεκινάει με τη μεγάλη συγκέντρωση της Κυριακής, θα είναι σκληρός αλλά νικηφόρος.

Λέμε ΟΧΙ  στις ανεμογεννήτριες τέρατα.

Το οφείλουμε στις μελλοντικές γενιές, στα παιδιά μας, που αποτελούν τη συνέχειά μας.
Το οφείλουμε στο τόπο μας, που η φυσική και δομημένη ομορφιά του, τον κατέστησαν έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Δεν θα αφήσουμε τα αρπαχτικά να τον καταστρέψουν.

Το blog της Ωραίας Πάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: