Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Επιτέλους διαλύεται το Δημοτικό και Εκκλησιαστικό γηροκομείο, ίδρυμα που ουδέποτε λειτούργησε.



Ένα ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου, το Δημοτικό και Εκκλησιαστικό γηροκομείο,  που δημιουργήθηκε με κοινή απόφαση Δήμου Πάρου και της τοπικής μας Εκκλησίας , αλλά ουδέποτε λειτούργησε, οδεύει προς διάλυσή του μετά την με αριθμό 356/11-5-2020 απόφαση του Εφετείου Πειραιώς.

Στο εν λόγω ίδρυμα, που συστήθηκε το 1997 ( ΦΕΚ 212Β/8-3-1997)  είχαν εισφερθεί περιουσιακά στοιχεία των δύο μερών σημαντικής αξίας, τα οποία για πολλά χρόνια παρέμειναν (και παραμένουν) αναξιοποίητα.

Συγκεκριμένα ο μεν Δήμος εισέφερε το κληροδότημα Κρίσπη, ακίνητο που βρίσκεται στην Πεντέλη και η τοπική Εκκλησία ακίνητο, που προέκυψε από δωρεά, στο Πόρτο Ράφτη.

Επιπλέον η τοπική Εκκλησία εισέφερε και το Φραγκομονάστηρο, με την προοπτική μετά την επισκευή του να στεγάσει το γηροκομείο.

Λόγοι όμως που είχαν σχέση με γραφειοκρατικά κυρίως προβλήματα, υποχρέωσαν την τοπική Εκκλησία να προχωρήσει μόνη της και να ιδρύσει εκκλησιαστικό αποκλειστικά γηροκομείο, το οποίο ήδη λειτουργεί εδώ και χρόνια και μάλιστα με τρόπο υποδειγματικό.

Η διάλυση του Δημοτικού και Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, έπειτα από κοινό αίτημα Δήμου και Εκκλησίας προς το Εφετείο Πειραιώς, ήταν πράξη επιβεβλημένη, προκειμένου να επιστραφούν τα ακίνητα, που είχαν εισφερθεί στο ίδρυμα, στους αρχικούς κατόχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας  η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αναπαλαίωση και αξιοποίηση του Φραγκομονάστηρου, που βρίσκεται σε οικόπεδο 1250 τ.μ. εντός του οικισμού της Παροικιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: