Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Επιτέλους απέκτησε Διοίκηση το Κέντρο Υγείας Πάρου - Αντιπάρου



Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, που πλησίαζε να κλείσει χρόνο, η 2η ΔΥΠΕ το αποφάσισε επιτέλους και διόρισε στη θέση του πρόεδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας τον Μπάμπη Μαλινδρέτο ανανεώνοντας σχεδόν ταυτόχρονα και τη θητεία του γιατρού Γιώργου Τζανίδη στη θέση του επιστημονικού Διευθυντή, που συμμετέχει λόγω θέσης στη Διοικούσα Επιτροπή μαζί με τον εκπρόσωπο του Δήμου γιατρό Πάνο Κεμπάμπη.

Τον  πρόεδρο αναπληρώνει ο συνταξιούχος πρώην υπάλληλος του Κ.Υ. Βασίλης Γαβαλάς και τον Γιώργο Τζανίδη η οδοντίατρος Ελισάβετ Κοκελίδου.

Η  Διοικούσα Επιτροπή του Κ.Υ. έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα προς τη 2η ΔΥΠΕ, δηλαδή έχει κουτσουρεμένες αρμοδιότητες, ενώ το Κ.Υ. στερείται και ταμειακής υπηρεσίας.

Αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους λόγους που συστήθηκε ο Σύλλογος των Φίλων του Κέντρου Υγείας.

Παρά ταύτα η Διοικούσα επιτροπή μπορεί να κάνει πολλά σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο που αφορά τη υγεία όλων μας, αρκεί να μην πέσει σε εσωστρέφεια και αναλωθεί σε εσωτερικές αντιθέσεις, οι οποίες στο παρελθόν οδήγησαν και στην παραίτηση του προηγούμενου προέδρου Σπύρου Λάβδα.

Αίτημα αιχμής παραμένει πάντοτε η συμπλήρωση των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό. Θυμίζουμε ότι παραμένουν κενές οι οργανικές θέσεις του γυναικολόγου, του ακτινολόγου, του μικροβιολόγου και γιατρών γενικής ιατρικής.

Οι δραστήριοι σύλλογοι των γυναικών της Πάρου και της Αντιπάρου μπορούν να συνδράμουν το έργο της Δ.Ε. τουλάχιστον για τον διορισμό του γυναικολόγου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην νέα Διοικούσα Επιτροπή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: