Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Με αφορμή τις δύο ημερίδες του Συλλόγου των Φίλων της Πάρου.




Δύο ημερίδες από το σύλλογο των Φίλων της Πάρου σε μικρή χρονικά απόσταση η μία από την άλλη και σε περίοδο που η Πάρος εισέρχεται σε φάση χειμερίας νάρκης δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση.

Όμως και οι δύο ημερίδες με την άρτια οργάνωσή τους και την ποιότητα των ομιλητών, άφησαν έντονο το αποτύπωμά τους και μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για οργανωμένη συνέχεια που μπορεί να δώσει αποτελέσματα.

Η θεματολογία των ημερίδων έθεσε επί τάπητος δύο σοβαρά προβλήματα: το ένα που αφορά την προστασία της υγείας μας και το άλλο που αφορά τα αρχαία λατομεία της Πάρου και την ανάδειξή τους.

Η προσπάθεια δρομολόγησης της επίλυσής τους δεν είναι εύκολη.

Η κρατική ανεπάρκεια, η ασυνέχεια των τοπικών προσπαθειών, η έλλειψη οργανωμένης και τεκμηριωμένης πρότασης και η ελλείπουσα μεθοδολογία τα έχουν καταστήσει προβλήματα χρόνια και δυσεπίλυτα.

Οι Φίλοι της Πάρου, με το αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό που διαθέτουν, μπορούν να συμβάλουν με επεξεργασμένες και ρεαλιστικές προτάσεις στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης  μιας πραγματικότητας  με την οποία έχει εθιστεί η τοπική μας κοινωνία, επειδή πιστεύει, ότι δεν γίνεται τίποτα το ουσιαστικό που μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα.

Και αυτό είναι ένα πρωτεύον ζήτημα, το οποίο επισημάνθηκε από αρκετούς ομιλητές, όταν αντίκρισαν το περιορισμένο κοινό που παρακολουθούσε τις ημερίδες, ιδιαίτερα αυτήν που αφορούσε την υγεία.

Επειδή η προσπάθεια των Φίλων της Πάρου, πρέπει να έχει συνέχεια, όπως δηλώθηκε και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, το επόμενο βήμα κατά την άποψη μας είναι η κοινή σύσκεψη με τον Δήμο, το Επαρχείο και όσους άλλους φορείς  του νησιού είναι ευαισθητοποιημένοι στα δύο αυτά θέματα, ώστε να υπάρξει συντονισμένη δράση και με χρονοδιάγραμμα αποτελεσμάτων.  

Διαφορετικά θα μιλάμε και πάλι για μια ασυνέχεια προσπαθειών, που θα εδραιώσει ακόμα πιο πολύ την τρέχουσα άποψη των πολλών,  ότι τελικά δεν γίνεται τίποτε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: