Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ:«Η πολιτική για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στο Νότιο Αιγαίο ως κομματική σαπουνόπερα»


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Κυκλάδες,  18/10/2019


Μια οφειλόμενη απάντηση στο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, κον Ευστρατίου

Στις σαπουνόπερες λαϊκής κατανάλωσης, οι φράσεις επαναλαμβάνονται συνεχώς, υποτιμώντας διαρκώς τη νοημοσύνη των τηλεθεατών, και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πρωταγωνιστές υποβιβάζονται σε ευκολοχώνευτες ατάκες με ευδιάκριτα δίπολα που εναλλάσσονται.
Με παρόμοιο τρόπο, αντιλαμβάνονται την πολιτική για μείζονα ζητήματα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας στελέχη με σημαντικές θέσεις στην Αιρετή Αυτοδιοίκηση, όπως ο κος Ευστρατίου.

Χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «είναι πολύ αργά για δάκρυα», «ντροπή», «εξιλέωση» για να απαντήσει σε μια συγκεκριμένη πρόταση μέλους της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, για από κοινού διεκδίκηση της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, θεωρεί ότι ασκεί πολιτική… Αντιθέτως, η τοποθέτηση του βρίσκεται στον αντίποδα της ουσίας, της δεοντολογίας και του πολιτισμού στην πολιτική ζωή του Νοτίου Αιγαίου.

Οι δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες:     


  1. Προσβάλλουν την εκπροσώπηση των πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εγκαινιάζοντας ένα νέο ήθος πολιτικών τοποθετήσεων από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη -υποτίθεται- ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ της Δωδεκανήσου, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης. Εκτός και αν ο ίδιος εκτιμά ότι η θεσμική του θέση αφορά μόνο στους ΝΔκράτες ψηφοφόρους του, οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι υποσύνολο των πολιτών οι οποίοι στήριξαν γενικά δεξιούς υποψήφιους στην Περιφέρεια Ενότητα Ρόδου.
  2.      Καταδεικνύουν την αλλεργία συγκεκριμένων αυτοδιοικητικών της Περιφερειακής Αρχής στη συνεννόηση, τη συνεργασία για θέματα μείζονος σημασίας και τελικά αποκαλύπτουν γιατί απεχθάνονται την απλή αναλογική.
  3.       Προσδιορίζουν μία τακτική που επιβάλει τη σιωπή όσων η άποψη τυγχάνει να μη «βολεύει» τους ίδιους ή την κομματική ταμπέλα τους. 


Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ το 2015 αποτέλεσε ένα από τα επιβληθέντα μέτρα του συμβιβασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μέτρα, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο -το οποίο ούτως ή άλλως αποτελούσε πάγιο αίτημα των νησιωτών- και η σύσταση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Ειδικού Σκοπού, προσπάθησαν να αμβλύνουν και να βοηθήσουν στοχευμένα και αποτελεσματικά τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, χωρίς ουδέποτε να απεμπολείται η θέση για τη διεκδίκηση της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών. 

Mε σοβαρή τεκμηρίωση και σε πνεύμα ομοψυχίας, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την διεκδίκηση της επαναφοράς τους στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Πεδίον δόξης λαμπρό να επανέλθει το αίτημα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Αναμένουμε τη στάση της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφορικά με το θέμα. 

Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια: