Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Άλλο είναι το πρόβλημα των Λευκών


Το πρόβλημα των Λευκών δεν είναι το θέατρο, ούτε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου που κατασκευάστηκε. Αυτές είναι τελειωμένες ιστορίες.

Αλλά και οι όποιες συμπληρωματικές εργασίες απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία του χώρου είναι υπόθεση που αφορά τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας, οι οποίες θα πράξουν το καλύτερο, για ένα χώρο που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, χωρίς να έχει προκύψει πρόβλημα, παρά τα βάρη που έχει δεχτεί.

Άλλο είναι το πρόβλημα, που πρέπει να απασχολήσει το σύνολο της κοινωνίας των Λευκών, το οποίο έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής και του οποίου η επίλυση χρονίζει.

Ως γνωστόν οι Λεύκες διαθέτουν αποχετευτικό σύστημα το οποίο λειτουργεί εδώ και δεκαετίες μολύνοντας το περιβάλλον και με κίνδυνο η μόλυνση να φτάσει μέχρι τον υδροφόρο ορίζοντα.

Πρόκειται για τα λύματα του χωριού που εκβάλλουν χωρίς καμιά επεξεργασία σε παρακείμενο χείμαρρο.

Συζητήσεις για το σοβαρό αυτό πρόβλημα κατά καιρούς γίνονται, χωρίς όμως να προκύπτει αποτέλεσμα γιατί οι λύσεις που προτείνονται, όπως η μεταφορά των λυμάτων στον ΒΙΟΚΑ της Μάρπησσας είναι ασύμφορες οικονομικά και χρονοβόρες.


Η τεχνολογία στις μέρες μας  έχει δώσει λύσεις για τα λύματα μικρών χωριών, που είναι γρήγορες και αποτελεσματικές. Πολιτική βούληση υπάρχει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: