Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου για τη στέγαση της Κοινότητας Πάρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωθήκαμε, δυστυχώς για άλλη μια φορά από το διαδίκτυο και κατόπιν εορτής, για την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου περί του χώρου στέγασης της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς.

Εκεί αποφασίστηκε ότι η στέγαση της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου (Παροικιάς), θα γίνει προσωρινά στο γραφείο αρχειοθέτησης της επιτροπής τουρισμού (;), μέχρι να εξευρεθεί πιο κατάλληλος χώρος.

Θυμίζουμε, γιατί απ’ ότι φαίνεται η μνήμη του Δημάρχου είναι «κοντή», ότι αυτός ο χώρος ανήκει στους εργαζόμενους του Δήμου και στο Διοικητικό Συμβούλιό τους από την εποχή που ήταν Δήμαρχος ο κ. Ιωάννης Ραγκούσης. Αυτό, όπως γνωρίζουν όλοι, καλή τη πίστει, παραχωρήθηκε στους εργαζόμενους χωρίς τα σχετικά έγγραφα που θα έπρεπε να συνοδεύουν την παραχώρηση. Απ’ ότι φαίνεται οι Δήμαρχοι τότε είχαν ακόμα λόγο. Αυτό συνεχίστηκε και επί Δημαρχίας του κ. Χρήστου Βλαχογιάννη και φυσικά και επί της θητείας του σημερινού Δημάρχου. Απ’ ότι φαίνεται και ο σημερινός Δήμαρχος είχε λόγο κατά την πρώτη θητεία του τον οποίο σήμερα τον κατάπιε. Να σημειωθεί, εδώ, ότι η επιτροπή τουρισμού ποτέ δε χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο χώρο για συνεδριάσεις ή για κάποιο άλλο λόγο παρά μόνο για την αποθήκευση κάποιων επουσιωδών πραγμάτων. Μάλιστα, επειδή τα έγγραφα του Συλλόγου έχουν πλέον αυξηθεί και οι χώροι αρχειοθέτησης δε φτάνουν, παρακαλέσαμε πολλές φορές, την επιτροπή τουρισμού να μεταφέρει τα πράγματά της σε άλλο χώρο γιατί αυτός είναι περιορισμένος. Επίσης, εκεί, πέρα από την πραγματοποίηση των Διοικητικών μας Συμβουλίων στεγάζονται και οι συνάδελφοί μας κατά τη διάρκεια του προβλεπόμενου διαλύματός τους.


Έρχεται, λοιπόν, σήμερα ο Δήμαρχος, αγνοώντας και διαστρεβλώνοντας το παραπάνω ιστορικό, με την προχειρότητα που τον διακρίνει, χωρίς να μας καλέσει τουλάχιστον σε συζήτηση, να πάρει απόφαση παραχώρησης του χώρου μας ερήμην μας και χωρίς να ορίσει άλλο χώρο στέγασης για το Σύλλογό μας, όπως υποχρεούται, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 16 του νόμου 1264/1982.


Επίσης στις 17-10-2019 ο Δήμαρχος παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη σε τοπικό ραδιόφωνο όπου υπέπεσε σε σωρεία παραποιήσεων των δεδομένων για το θέμα. Εμείς, λοιπόν, δηλώνουμε ότι ο χώρος χρησιμοποιείται ανελλιπώς από το ΔΣ μας για τις συνεδριάσεις του και όχι μόνο. Επίσης από τους εργαζόμενους που πραγματοποιούν εκεί το διάλειμμά τους και βέβαια εκεί υπάρχει κομμάτι του αρχείου του Συλλόγου καθώς και μηχάνημα που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία μας.     

Ο Δήμαρχος έχει κάθε δικαίωμα να διαχειριστεί τους χώρους ιδιοκτησίας του Δήμου όπως νομίζει αλλά παράλληλα έχει και την υποχρέωση να διαφυλάξει το κύρος της μεγαλύτερης Δημοτικής Κοινότητας της Πάρου καθώς και να παραχωρήσει χώρο στο Σύλλογο εργαζομένων από τη στιγμή που ακυρώνει το λόγο του.


Εμείς, από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το συγκεκριμένο χώρο τουλάχιστον μέχρι να μας παραχωρηθεί νέος ο οποίος θα καλύπτει τις ανάγκες του ΔΣ και των εργαζομένων του Συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: