Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Με αφορμή την αμετροέπεια δημοτικού υπαλλήλου σε βάρος αιρετού


Όταν ένας δημοτικός υπάλληλος βγαίνει ανοιχτά, δημόσια και εγγράφως  (το είδαμε και αυτό) και κατηγορεί αιρετό για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του, υπάρχει ζήτημα σοβαρό που πρέπει να απασχολήσει των σύνολο των αιρετών.

Γιατί εάν επεκταθεί το φαινόμενο και οι δημοτικοί υπάλληλοι εκφράζονται δημόσια και μάλιστα γραπτώς, κρίνοντας και αξιολογώντας με απαξιωτικό τρόπο το έργο των αιρετών, τότε είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σοβαρό πλήγμα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Φράξιες και φατρίες υπέρ της μιας ή της άλλης δημοτικής παράταξης  τους εκθέτουν  και αδυνατίζουν το έργο τους, που έχει ως αποκλειστικό σημείο αναφοράς την σύννομη εξυπηρέτηση του δημότη, εφόσον αυτή δεν είναι αντίθετη με τα συμφέροντα του Δήμου.

Οι αιρετοί έρχονται και παρέρχονται, το μόνιμο προσωπικό του Δήμου όμως είναι αυτό που παραμένει και αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του.

Προϊσταμένη αρχή των υπαλλήλων, ως γνωστόν,  είναι ο εκάστοτε δήμαρχος, του οποίου τις εντολές είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν, μόνο εάν αυτές είναι νόμιμες.

Ειδικά οι υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας  πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί ο κίνδυνος καταλογισμού δαπανών μπορεί να τους οδηγήσεις και σε οικονομικές περιπέτειες.

Τα γράφουμε αυτά και λόγω της έναρξης της νέας δημοτικής περιόδου, με αρκετούς νεοεισερχόμενους στο χώρο τοπικής αυτοδιοίκησης και επειδή η πίεση, που συχνά ασκούν οι αιρετοί στους υπαλλήλους, πιεζόμενοι και εκείνοι από τα πολλά, ποικίλα και επείγοντα  προβλήματα που απαιτούν λύση, είναι δυνατόν να τους παρασύρει σε μη σύννομες ενέργειες.


Οι έμπειροι και ικανοί υπάλληλοι του Δήμου μας αποτελούν ασπίδα προστασίας και των αιρετών μας, αλλά και των συναδέλφων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: