Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Ναυτικά ατυχήματα σε Άνδρο και Σαντορίνη και εμείς στην Πάρο το βιολί μας. Το κυκλοφοριακό χάος στο λιμάνι μας, αντί να περιορίζεται μεγαλώνει. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.



Τα δύο ναυτικά ατυχήματα στην Άνδρο και τη Σαντορίνη, την περασμένη Πέμπτη, πρέπει να προβληματίσουν όλους μας και κυρίως τις Λιμενικές Αρχές.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, όμως προκλήθηκε αναστάτωση και ταλαιπωρία των επιβατών, που έφτασαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία.

Χθες, Παρασκευή στο λιμάνι της Πάρου ο βιαστικός πλοίαρχος του Super express, αντί να περιμένει λίγα λεπτά, πρυμνοδέτησε το πλοίο του με εξαιρετικά επικίνδυνους ελιγμούς εντός της λεκάνης του Αγίου Νικολάου, στη βορειοανατολική πλευρά του κεντρικού προβλήτα καλύπτοντας με το μήκος του πλοίου σχεδόν όλο το χώρο ανάμεσα στον κεντρικό προβλήτα και τον προβλήτα Βίντζι.

Ο κόσμος που βρίσκονταν στο λιμάνι, αντιλαμβανόμενος τους επικίνδυνους ελιγμούς, έμεινε άφωνος και άρχισε να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί, ενώ ακούστηκαν από μερικούς λόγια για τον πλοίαρχο και το Λιμεναρχείο που δεν μας επιτρέπεται να τα μεταφέρουμε.

Το ερώτημα που αιωρείται και παραμένει αναπάντητο είναι, αν η επικίνδυνη ενέργεια του πλοιάρχου έγινε με την έγκριση του Λιμεναρχείου ή όχι.

Γιατί αν ο πλοίαρχος ενήργησε αυτοβούλως, πρέπει να υποστεί τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Αν όμως για την ενέργειά του αυτή είχε την έγκριση της Λιμενικής Αρχής, τότε το Υπουργείο πρέπει να αντικαταστήσει τον αναπληρωτή Λιμενάρχη με άλλον έμπειρο και αποφασισμένο να επιβάλει την τάξη στο λιμάνι της Πάρου.


Οι ανταγωνισμοί των πλοιάρχων και των πλοιοκτητών, στο όνομα του κέρδους και σε βάρος των χιλιάδων επιβατών πρέπει να τελειώνει σήμερα. Αύριο μπορεί να είναι αργά.


Σαντορίνη 
Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας συνεδρίασε εκτάκτως προχθές Πέμπτη 1-8-2019  στην αίθουσα του Λιμενικού Ταμείου στον Αθηνιό, με θέμα «την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων από την πρόσκρουση του πλοίου Olympuς».


Το OLYMPUS αραγμένο στο λιμάνι του Αθηνιού.


Απλωμένα φράγματα για το ενδεχόμενο ρύπανσης.

Άνδρος
Στον προβλήτα του λιμανιού του Γαυρίου στην Ανδρο προσέκρουσε 
το βράδυ της Πέμπτης το Ε/Γ-Ο/Γ Aqua Blue και στη συνέχεια προσάραξε στα αβαθή.


Το AQUA BLUE στο λιμάνι της Άνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: