Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Μια πρόταση για την καθαριότητα της Παροικιάς


Μετά την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς που θα έχει ως θέμα την εκλογή προέδρου του οργάνου, αμέσως σε νέα του συνεδρίαση το Συμβούλιο, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να ασχοληθεί με την καθαριότητα της πόλης μας.

Ο τελευταίος μήνας της τουριστικής περιόδου πρέπει να βρει την πρωτεύουσα του νησιού πεντακάθαρη, ώστε οι επισκέπτες του Σεπτεμβρίου να φύγουν  με τις καλύτερες εντυπώσεις τουλάχιστον αναφορικά με την καθαριότητα.

Στη συνεδρίαση αυτή προσκαλούνται όλοι οι φορείς της Παροικιάς και όσοι ενεργοί πολίτες το επιθυμούν, ο Αντιδήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παροικιάς, ο προϊστάμενος της καθαριότητας του Δήμου, εκπρόσωπος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου, αλλά και εκπρόσωπος των εργαζομένων στην καθαριότητα και μπαίνει για συζήτηση το ζήτημα της καθαριότητας και τι μπορεί να γίνει άμεσα. Τώρα. Και με τα δεδομένα που υπάρχουν Τώρα.

Χωρίς κουβέντες για το τι έφταιξε και για το τι πρέπει να γίνει στο μέλλον. Αυτά αφορούν άλλες προσεχείς συνεδριάσεις.

Στη συνεδρίαση αυτή να γνωστοποιηθεί ο αριθμός των εργαζομένων στην καθαριότητα που μπορεί να διαθέσει ο Δήμος και τι δυνατότητα προσφοράς έχει ο  κάθε φορέας της Παροικιάς.

Επίσης να ζητηθεί η εφαρμογή του υπάρχοντος κανονισμού καθαριότητας, στα σημεία εκείνα που συμβάλλουν στην άμεση καθαριότητας της πόλης.

Να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις κατοίκων ανά συνοικία, να τους ειπωθεί το πρόβλημα και να ζητηθεί η συμμετοχή τους στην καθαριότητα της γειτονιάς, προσφέροντας υλικά για το άσπρισμα των πλακόστρωτων.

Σε περίπτωση που δηλωθεί από τη Δημοτική Αρχή, ότι το προσωπικό καθαριότητας που διαθέτει ο Δήμος δεν επαρκεί, τότε οι φορείς της Παροικιάς να αναλάβουν τη δαπάνη (και με την οικονομική συμβολή των επιχειρήσεων που ρυπαίνουν) για την πρόσληψη εργατών, που με οδηγίες της Δημοτικής κοινότητας θα καλύψουν το εργατικό έλλειμμα του Δήμου.

Η πρότασή μας μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση, να τροποποιηθεί ή και να αντικατασταθεί από άλλη καλύτερη. Το αλάθητο του Πάπα μακριά από εμάς.


Αυτό όμως, που εκτιμούμε ότι μας βρίσκει σύμφωνους όλους, είναι ότι κάτι ουσιαστικό για την καθαριότητα της πόλης πρέπει να γίνει άμεσα. Τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: