Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Κύπρος- Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές.

 Κύπρος 22/05/2011 09:57 (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Βικέτου)

    Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από το πρωί η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο, που είναι οι δέκατες στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

   

    Οι εκλογείς, που ανέρχονται στις 531.137, θα εκλέξουν τα 56 μέλη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων ανάμεσα σε 406 υποψηφίους, που προέρχονται από 10 κόμματα ή κινήσεις, ενώ υπάρχουν και 6 ανεξάρτητοι.

   

    Ωστόσο, μόνο τα υφιστάμενα έξι κοινοβουλευτικά κόμματα αναμένεται ότι θα κερδίσουν έδρες στη Βουλή, ενώ το ποσοστό των υπολοίπων σε ψήφους δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 2%. Το στοίχημα των σημερινών εκλογών είναι κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που έφεραν πρώτο κόμμα το Δημοκρατικό Συναγερμό.

   

    Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 π.μ. το πρωί και θα κλείσουν στις 6.30 μ.μ., με μια ώρα διακοπή το μεσημέρι.

   

    Για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές λειτουργούν εκλογικά κέντρα και στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ.

   

    Οι περίπου 300 εγκλωβισμένοι στις κατεχόμενες περιοχές θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε εκλογικό κέντρο στη Λευκωσία, ενώ 544 Τουρκοκύπριοι που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές και έχουν δικαίωμα ψήφου με βάση απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, έχουν κατανεμηθεί στα εκλογικά κέντρα του τόπου διαμονής τους.

   

    Μόλις κλείσουν οι κάλπες θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων εξόδου. Μια ώρα αργότερα θα αρχίσει η ροή των αποτελεσμάτων καταμέτρησης, ενώ τα οριστικά ποσοστά των κομμάτων και οι έδρες που εξασφαλίζουν θα ανακοινωθούν γύρω στις 11 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: