Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Πάρου με την Εφορεία Αρχαιολογίας Κυκλάδων

 


Την περασμένη Παρασκευή (16/2) πραγματοποιήθηκε μια σημαντική συνάντηση στην Αθήνα.

Αντιπροσωπεία της Πάρου συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιολογίας Κυκλάδων κ. Δημ. Αθανασούλη και τους αρχαιολόγους συνεργάτες του.

Δεν γνωρίζω τίνος πρωτοβουλία ήταν. Υποθέτω του δημάρχου Κώστα Μπιζά.

Είναι καιρός να ασχοληθεί η εν λόγω υπηρεσία και με τις αρχαιότητες της Πάρου.

Αναφερόμαστε γενικότερα στις δραστηριότητές της στο νησί μας, οι οποίες δεν παράγουν αποτελέσματα.

Είναι η  Εκατονταπυλιανή με τις πολλές εκκρεμότητες και τις πολλές χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις, η ανάδειξη των αρχαίων λατομείων, που ήμουν νιος και γέρασα, οι υπαίθριες αρχαιότητες που είναι σε κακό χάλι και τέλος η έλλειψη πρωτοβουλίας για την κατασκευή ενός σύγχρονου αρχαιολογικού μουσείου, που θα στεγάσει και θα αναδείξει τον αρχαιολογικό πλούτο της Πάρου.

Βέβαια για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι , σε αντίθεση με τη γειτονική μας Νάξο, το ενδιαφέρον ημών των ιδίων και ιδίως της παρελθούσας δημοτικής αρχής υπήρξε αποσπασματικό και χωρίς καμιά δυναμική.

Ας ελπίσουμε ότι, η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εφορείας, θα αποτελέσει την έναρξη μιας αποδοτικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και των αρχαιολόγων μας.

Υ.Γ. Να εξαιρέσουμε την περίπτωση του Γιάννου Κουράγιου, που με τα ευρήματά του και την ανάδειξή τους, έκανε το Δεσποτικό παγκοσμίως γνωστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: