Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Ήταν μια μεγάλη κινητοποίηση για την προστασία των ακτών μας

 


Ήταν μια κινητοποίηση με μεγάλη συμμετοχή, που απέδειξε ότι η κίνηση πολιτών Πάρου, δεν είναι κίνημα της πετσέτας, κίνημα του καλοκαιριού.

Στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών, του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος» και του Δημοτικού Συμβουλίου, που ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα των φορέων που είχαν την πρωτοβουλία, συμμετείχε μεγάλος αριθμός πολιτών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για τις αυθαίρετες επεμβάσεις στον αιγιαλό.

Η προκλητική συμπεριφορά ιδιώτη, που παρά την απαγόρευση της πολεοδομίας συνέχισε και ολοκλήρωσε το τοιχίο επί του αιγιαλού, οδήγησε του φορείς στη σημερινή κινητοποίηση και στην καταγγελία του Δήμου και του «Αρχίλοχου» προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυκλάδων.

Η ενέργεια των φορέων και του Δήμου,  εκτιμάται ότι θα αποτρέψει ανάλογες ενέργειες καταπάτησης του αιγιαλού, που συνήθως πραγματοποιούνται κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ας τα έχει και αυτά υπόψη ο αρμόδιος υπουργός, μιας και το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει, έχει τεθεί σε διαβούλευση.

Η προστασία του περιβάλλοντος των νησιών μας από νεόπλουτους και μεγάλες εταιρείες, αποτελεί πλέον μείζον θέμα για τη δημοτική αρχή, που απέδειξε με την παρουσία της στη σημερινή κινητοποίηση ότι διαθέτει ευαισθησία και διάθεση να υπερασπιστεί την προστασία του περιβάλλοντος του νησιού μας.

 





Δεν υπάρχουν σχόλια: