Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Παραλειπόμενα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 


Χθες είχαμε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσοι το παρακολούθησαν από το διαδίκτυο. Για όσους δεν το πήραν είδηση, τους συνιστώ να μπαίνουν στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου και να πατούν τα σχετικά κουμπιά. Μας αφορούν όλους οι αποφάσεις που λαμβάνουν οι δημοτικοί μας άρχοντες.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τα πήγε αρκετά καλά και σε αυτήν τη συνεδρίαση και στα δύσκολα. Γιατί δύσκολο θέμα ήταν το πρόβλημα της μη πληρωμής των 15 εργαζομένων στην πολεοδομία, που παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Οκτώβριο με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Καυτή πατάτα που κληρονόμησε ο Κώστας Μπιζάς.

Είχαμε και την πρώτη κόντρα Ροκονίδα - Μπιζά.  Αφορμή το «εντέλλεσθε», που σημαίνει ότι ο δήμαρχος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τους απλήρωτους υπαλλήλους, εάν δώσει γραπτή εντολή στον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας.  Υπέδειξε δηλ. ( ο Κώστας Ροκονίδας) με τρόπο διακριτικό στον δήμαρχο, ότι υπάρχει και αυτή η δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος.  Αυτό όμως προκάλεσε την αντίδραση του Κώστας Μπιζά, αφού για ένα πρόβλημα που δεν ευθύνεται, σε περίπτωση ελέγχου και καταλογισμού, ο δήμαρχος θα έπρεπε να πληρώσει από την τσέπη του ένα ποσόν που υπερβαίνει τις 300 χιλιάδες ευρώ.  Κατηγόρησε και για Λαϊκισμό τη Λαϊκή Συσπείρωση και το πράγμα χόντρυνε.

Η παράταξη Κωβαίου πάλι έριξε τις δικές της ευθύνες στους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσία, κατά πάγια συνήθεια.

Το πρόβλημα βέβαια παραμένει και τη λύση προβλέπεται να τη δώσει το Ελεγκτικό Συνέδριο, αφού προς ώρας οι υπάλληλοι θα πληρώνονται μόνο με προσφυγή τους στα δικαστήρια.  Προχειρότητες της προηγούμενης δημοτικής αρχής  που τις «πληρώνουν» οι απλήρωτοι.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διορίστηκε και η νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, με πρόεδρο τον Αλέξη Γκόκα και αντιπρόεδρος τον Μιχάλη Κυριαζάνο. Τους συνιστώ πότε πότε να συμβουλεύονται και τον ναύαρχο κ. Βασίλη Σιέττο.

Και ένα ευτράπελο. Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος  αντιπολιτεύσεως, όταν ο αντιδήμαρχος τουρισμού ανακοίνωσε τα ονόματα των συμπολιτών μας που θα συμμετέχουν στην τουριστική επιτροπή, πρότεινε να συμμετέχει και ένας τουρίστας.

Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: