Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Η πνευματική προσωπικότητα του πατρός Φιλοθέου Ζερβάκου υπήρξε τόσο μεγάλη, που δεν πρέπει να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν Παριανό.

 


Μελετώντας τον βίο του πατρός Φιλοθέου Ζερβάκου, έχω εντυπωσιαστεί από την εκκλησιαστική και κοινωνική του δράση και προσφορά και το σημαντικό συγγραφικό του έργο.

Επρόκειτο για μια πολυσύνθετη και ταλαντούχα προσωπικότητα με πνευματικά τέκνα παντού, εντός και εκτός Ελλάδος, όπως προκύπτει από το πλήθος των επιστολών, που μας άφησε σε αντίγραφα, φυλασσόμενα στην Ι. Μ.  Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας.

Ένας εξαίρετος μελετητής του έργου του, ο Αρχιμανδρίτης Τύχων Ανδρέου από τη  Λεμεσό, με το περισπούδαστο σύγγραμμά του, μου έδωσε τη δυνατότητα να πληροφορηθώ πτυχές του βίου του πατρός Φιλοθέου, που μου ήταν άγνωστες και για το λόγο αυτό επικοινώνησα μαζί του, για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου.

Με την άδειά του, συχνά θα αναρτώ στο διαδίκτυο άγνωστες σε πολλούς πνευματικές και κοινωνικές δραστηριότητες του πατρός Φιλοθέου, προκειμένου αυτές να γίνουν γνωστές στους περισσότερους από εμάς, ώστε να μας καταστήσουν ενεργούς, στην κοινή προσπάθεια που έχει αναληφθεί, για την αγιοκατάταξή του, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σύμφωνα με την  Εκκλησιαστική Τάξη.

Η πνευματική προσωπικότητα του πατρός Φιλοθέου Ζερβάκου υπήρξε τόσο μεγάλη, που δεν πρέπει να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν Παριανό.

Η συλλογή υπογραφών προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, με αίτημα την επίσημη διακήρυξη της Αγιότητός του, συνεχίζεται και έχουν ήδη συγκεντρωθεί πάνω από 1.000 υπογραφές συμπατριωτών μας και πνευματικών του τέκνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: