Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Προχειρότητες με συνέπειες

 


Αναφέρομαι στο υπουργείο Εσωτερικών που στερεί από τους δήμους το αναγκαίο προσωπικό ενώ τους φορτώνει με καινούριες αρμοδιότητες  χωρίς να έχει προηγηθεί η σχετική υποδομή.

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει να λειτουργούν από του δήμους πολεοδομίες χωρίς προσωπικό, λιμενικά ταμεία με ελάχιστους υπαλλήλους, αλλά με ευρύτατο αντικείμενο, δημοτική αστυνομία με δύο ή τρεις δημοτικούς αστυνόμους και η υπηρεσία καθαριότητας  με οκταμηνίτες που διορίζονται  τον Ιούνιο ή τον Αύγουστο!

Και να το αποτέλεσμα: το προσωπικό της πολεοδομίας να μην μπορεί να πληρωθεί παρά μόνο με δικαστικές αποφάσεις και το προσωπικό των καταργημένων νομικών προσώπων να παραμένει και αυτό απλήρωτο. Με άλλα λόγια 42 υπάλληλοι συνολικά, εκ των οποίων αρκετοί , εκτός από το μισθό τους δεν έχουν άλλα έσοδα, αντιμετωπίζουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

Πόσο δύσκολο είναι για την πολιτική ηγεσία και τους γραφειοκράτες του υπουργείου Εσωτερικών να δώσουν λύσεις σε αυτά τα απλά, λογικά και χρόνια αιτήματα των δήμων;

Καταργείς νομικά πρόσωπα, και δεν δίνεις πίστωση χρόνου στους δήμους για να εντάξουν το προσωπικό τους σε νέο Ο.Ε.Υ.;

Και πως θα πληρωθούν, όταν επικρέμαται η σπάθη του καταλογισμού πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων της οικονομικής υπηρεσίας;   

Είναι αυτή λειτουργία του κράτους;

Και αυτά, όταν οι νέες διοικήσεις των δήμων δεν έχουν βρει ακόμη το βηματισμό τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: