Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Η πορεία του νησιού μας, χωρίς πρόγραμμα και πυξίδα οδηγεί στα βράχια

 


18 συλλήψεις σε Πάρο και Αντίπαρο δεν είναι και λίγες.

Πολύ περισσότερο, όταν αυτές έγιναν  στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και μεταξύ των συλληφθέντων υπήρχαν και ντόπιοι επιχειρηματίες.

 Και μόνο η ταλαιπωρία του αυτόφωρου είναι αρκετή, όταν διανυκτερεύεις στο αστυνομικό τμήμα και την επομένη με τη συνοδεία οργάνων της τάξης ταξιδεύεις για τη Σύρο για να δικαστείς.

Κάποιοι ευθύνονται γι΄αυτό με πρώτη και καλύτερη τη δημοτική αρχή, που τα άφησε όλα χύμα και που τώρα επιχειρεί να τα ρίξει στην κίνηση πολιτών, στον Μπιζά ή το Ροκονίδα.

Ευθύνες έχουν και οι κυβερνήσεις διαχρονικά, που ανέχτηκαν την ασυδοσία και οδήγησαν τους πολίτες στο  «δεν πάει άλλο» και στο αυτονόητο αίτημα της εφαρμογής του νόμου.

Η εικόνα της Πάρου μέσα και έξω από την Ελλάδα δεν είναι η καλύτερη και οι ευθύνες βαρύνουν τη δημοτική αρχή.

Χάιδεψε τα αυτιά των λίγων κακών επιχειρηματιών για λόγους ψηφοθηρικούς και ανέχτηκε τη μικρή ή τη  μεγάλη παρανομία τους με αποτέλεσμα να γίνουμε θέμα και θέαμα στις μεγαλύτερες εφημερίδες του εξωτερικού.

Στις μέρες μας, που η ταχύτητα της είδησης τρέχει με χίλια, οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί.

Η εικόνα των παριανών που αγωνίζονται για ελεύθερες παραλίες είναι θετική και εντός και εκτός Ελλάδος. Γι΄αυτό ό άλλωστε και η τόση δημοσιότητα και όσα θετικά γράφτηκαν.

Όμως η ασυδοσία που επικρατεί στους δημοτικούς χώρους, το σκουπιδαριό, ο μεγάλος αριθμός ενοικιαζόμενων τροχοφόρων που επιδεινώνει και άλλο το κυκλοφοριακό και η κατάληψη από αυτά ακόμα και των πλατειών των εκκλησιών, η ηχορύπανση και η ακρίβεια στην παροχή υπηρεσιών είναι αυτά που συνθέτουν την αρνητική εικόνα της καθημερινότητας του νησιού μας και αλλάζουν σταδιακά τη σύνθεση του τουριστικού πληθυσμού.

Η πορεία του νησιού μας, χωρίς πρόγραμμα και πυξίδα οδηγεί στα βράχια και οι προσεχείς δημοτικές εκλογές αποτελούν μοναδική ευκαιρία αποτροπής μιας τέτοιας εξέλιξης που θα έχει συνέπειες για όλους μας. Δεν είναι το  παρόν, αλλά κυρίως το μέλλον  που πρέπει να απασχολήσει όλους μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: