Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Στο Πάρκο του αη Γιάννη χθες.

 




Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση πολιτών  που ξεπέρασε σε αριθμό τους 700.

Ο Χρίστος Γεωργούσης, ο εμπνευστής του κινήματος, τους καλωσόρισε στο θεατράκι του Πάρκου λέγοντας μια μεγάλη αλήθεια. Ότι το κίνημα και η δυναμική που ανέπτυξε είναι ο ίδιος ο κόσμος. «Το κίνημα» είπε «είστε εσείς».

Παρούσα ήταν και η Ελισάβετ Παπαζώη, η δημιουργός του Πάρκου, που συντάχτηκε με το κίνημα για ελεύθερες παραλίες.

Στο θεατράκι του Αρχίλοχου πήρε το λόγο και τόνισε, ότι με την κατάσταση που επικρατεί στην παραλία, ουσιαστικά ακυρώνεται ο λόγος της δημιουργίας του.

Μίλησαν επίσης για το Πάρκο και την κατάσταση που επικρατεί ο Τάσος Κσαπίδης, πρόεδρος του συλλόγου Φίλων του ΠΑΡΚΟΥ  και  η Μαρία Μπιρμπίλη, γεωολόγος για την σπάνια γεωλογική μορφή της περιοχής.

Παρούσα και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Πάρου  Χριστίνα Καλούς, που της δόθηκε ο λόγος από τους διοργανωτές. Στο σύντομο χαιρετισμό της υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας για να είναι αποτελεσματική η κοινή προσπάθεια.

Οι διοργανωτές χαιρέτησαν την παρουσία του Επάρχου Κώστα Μπιζά και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Ροκονίδα.

Διακρίναμε επίσης τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, Στρατή Παυλάκη, Άγγελο Πατέλη, Μαρία Τριπολιτσιώτη και Νίκο Τσιγώνια και τους κοινοτικούς συμβούλους Άννα Κάγκανη, Πέτρο Αυλήτη και Μιχάλη Ρουμπάνο, τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Σταυριανό Μάνο, καθώς και τον σπουδαίο ακτιβιστή του μεγάλου κινήματος για την Υγεία, Γιάννη Καλακώνα, που παρά την ηλικία του, ήταν και αυτός παρών.

Ο κόσμος από το θεατράκι κατηφόρισε προς την παραλία αντικρίζοντας θέαμα που δεν θύμιζε με τίποτα την Πάρο. Δεν ήταν μόνο οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες, αλλά και οι ξυλοκατασκευές που θύμιζαν δωμάτια  με κουρτίνες αραχνοΰφαντες, που κάλυπταν με την κακογουστιά τους τις ανάγκες του κάθε νεόπλουτου επισκέπτη της Πάρου.

Αυτή η ιστορία με τις ομπρελοξαπλώστρες πρέπει να λάβει τέλος.  Δεν είναι μόνο υπόθεση του κινήματος πολιτών. Αφορά πρωτίστως το Δήμο και όλους τους συλλογικούς φορείς της Πάρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας αυτές τις μέρες αναμένεται και η επίσκεψη του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου στο νησί.







Δεν υπάρχουν σχόλια: