Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Παραλειπόμενα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου

 


 Θλίψη και πάλι θλίψη προκάλεσε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πάρου.

250 πολίτες, ίσως και παραπάνω, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο, διαμαρτυρόμενοι κατά της δημοτικής αρχής, για τον τρόπο που αντιμετώπισε ο δήμαρχος το κίνημα για τις παραλίες.

Ένα κίνημα που πυροδότησε εκδηλώσεις σε όλη τη Χώρα και απασχόλησε όλα τα ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, απαξιώθηκε από τη δημοτική αρχή της Πάρου και κατηγορήθηκε ως κίνημα υποκινούμενος εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Προφανώς δεν αντιλήφθηκε αυτό που συνέβη. Αν είναι δυνατόν!

Ο ναύαρχος Βασίλης Σιέτος, με την ποιότητα και το ήθος που τον διακρίνει, ντράπηκε με αυτό που έβλεπαν τα μάτια του.  Ζήτησε πολλές φορές συγνώμη από το λαό της Πάρου, που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι το ουσιαστικό για το νησί και πρότεινε συμπόρευση των δύο πλευρών του δημοτικού συμβουλίου με το κίνημα πολιτών, για να μπει τέλος στις καταλήψεις των παραλιών.   Και όταν κάποιος δημοτικός σύμβουλος του παρατήρησε, ότι αυτό που προτείνει είναι πράξη αυτοδικίας, του απάντησε ότι «αυτό άστο να το κρίνουν τα δικαστήρια».

Λογικό  ήταν να υπάρξει εκνευρισμός μέσα και έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Έξω, γιατί τόσος κόσμος άκουγε τα όσα συνέβαιναν εντός της αιθούσης με σαφή την πρόθεση της πλειοψηφίας να καθυστερεί τη συζήτηση του 5ου θέματος που αφορούσε τις παραλίες.

 Αλλά και μέσα στην αίθουσα τα πράγματα ξεπέρασαν κάθε όριο από τον γνωστό για την αμετροέπειά του σύμβουλο, που επιτέθηκε φραστικά στον Έπαρχο για την τοποθέτησή του υπέρ του κινήματος, χωρίς να αφήσει στο απυρόβλητο και τον δήμαρχο, τον οποίο αποκάλεσε μαλ@κα. Βέβαια η πρόεδρος τον υποχρέωσε να ανακαλέσει και ανακάλεσε, αλλά κάποιος άλλος πρόεδρος θα τον είχε  πετάξει έξω από την αίθουσα των συνεδριάσεων.

Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η Ελισάβετ Παπαζώη.  Και πώς να μην είναι παρούσα, όταν ένα έργο πολιτισμού, δικό της δημιούργημα, το ΠΑΡΚΟ, υποβαθμίζεται, αφού  η παραλία του καταπατήθηκε  στο 100 τοις 100;  Από το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε την Κυριακή να πάνε όλοι μαζί στο αη Γιάννη, αλλά η πρόταση προσέκρουσε στην άρνηση της δημοτικής αρχής. Κρίμα!

Ο Κώστας Ροκονίδας , όπως πάντα είχε άψογο πολιτικό λόγο. Έκανε προτάσεις που υιοθέτησε το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα. Αλλά για να πάνε όλοι μαζί στο μοναστήρι την Κυριακή, εκεί οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, όρθωσαν το ανάστημά τους. Δεν πάνε γιατί τους κακοχαρακτήρισε ο Δαμιανός, ο πιο ζωηρός εκπρόσωπος της κίνησης.

Ο Κώστας Μπιζάς, που όλοι τον χαρακτηρίζουν ως πολιτικό ήπιων τόνων, απέδειξε το αντίθετο. Με έντονο ύφος και ουσιαστικό περιεχόμενο στην τοποθέτησή του, χαρακτήρισε τους καταπατητές των παραλιών μας κοράκια, που αφού καταστρέψουν τα πάντα, θα εγκαταλείψουν το νησί. Πόσο δίκιο έχει. Και βέβαια τάχτηκε ανοιχτά υπέρ του κινήματος.

Και ένα τελευταίο. Όταν τέλειωσε η συζήτηση του επίμαχου θέματος και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας χαλάρωσαν, το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου άρχισε να μασουλάει, μηδέ του δημάρχου εξαιρουμένου. Η αντιδήμαρχος τους μοίρασε αράπικο (;) φιστίκι. Ήταν βλέπεις προχωρημένη και η ώρα, για κάποιους που πεινούσαν.. Φαντάζεστε τον πρόεδρο της Βουλής να μασουλάει εν ώρα συνεδρίασης. Θα τον είχαν κράξει οι πάντες. Μικρή τοπική βουλή είναι και το δημοτικό μας συμβούλιο. Και τους έβλεπε όλος ο κόσμος εξαιτίας της Γεωργίας του ΗΧΩ fm.

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: