Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Αυθαιρεσία: Τελικά αδιαφορία ή εξυπηρέτηση συμφερόντων;

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο νησί μας η αυθαιρεσία τα τελευταία χρόνια δεσπόζει, ενώ βλέπουμε στη διάρκεια της πανδημίας να έχει κτυπήσει «κόκκινο».

· Παραλίες μπαζώνονται ή κλείνουν οι δίοδοι προς αυτές, άλλες προβάλλονται ως ιδιωτικές ή περιφράζονται

· Περιοχές που είναι ή θα έπρεπε να είναι προστατευόμενες δομούνται με όρους που ουσιαστικά αναιρούν την προστασία τους

· Καταπατούνται κοινόχρηστοι χώροι, παράνομες κατασκευές λειτουργούνσαν επιχειρήσεις, οι ταμπέλες άλλων εποχών γίνονται φωτεινές επιγραφές τεραστίων διαστάσεων

· Οι παραδοσιακοί οικισμοί ισοπεδώνονται από τις παρεμβάσεις στις όψεις και στην αισθητική των κτιρίων

· Μεγάλες εκτάσεις σε όλο το νησί έχουν μετατραπεί σε τεράστιες χωματερές ή χαβούζες

Προφανώς και το «σύνθημα» έχει δοθεί από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο όνομα της «ανάπτυξης» , πολιτική που στηρίζεται με αντίστοιχες «διευκολύνσεις» και νομοθετικές ρυθμίσεις.

Αυτή η πολιτική βέβαια υιοθετείται και από τη Δημοτική Αρχή η οποία έχει τεράστιες ευθύνες, αφού άλλες φορές «πρωτοστατεί», άλλες αδιαφορεί και άλλες παρακολουθεί ως «θεατής» τα γεγονότα ή και τα στηρίζει σιωπηρά στο όνομα της ψηφοθηρίας. Είναι χαρακτηριστική η «αφωνία» του Δημάρχου και των συμβούλων της πλειοψηφίας στη καταγγελία πολιτών που φέραμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για μπάζωμα παραλίας.

Είτε αδιαφορία είτε «πλάτη» στα συμφέροντα από μέρους της Δημοτικής Αρχής, τελικά το αποτέλεσμα θα το πληρώσει ο τόπος και οι άνθρωποι του, με την μελλοντική απαξίωση του νησιού μας.

Ξέρουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Πάρου είναι αγανακτισμένη από αυτά που συμβαίνον στο τόπο μας. Ηατομική έκφραση της αγανάκτησης όμως με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μόνο,δεν αρκεί για να ανατρέψει τη «λαίλαπα» της ισοπέδωσης .

Αν η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα στο όνομα του πολιτικού της «πάρε- δώσε» ,

Εμείς καλούμε τον παριανό λαό να αντιτάξει την οργανωμένη αντίδραση τουσυνολικά σε αυτή την πολιτική μέσα από τους φορείς και τους συλλόγους που εκφράζουν τα συμφέροντα τουκαι να στηρίξει τις πρωτοβουλίες μας.

Πάρος 3-2-2021

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: