Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΕΝΩΜΕΝΟΙ με στόχο τη δημιουργία δημόσιου φορέα Υγείας που θα αντιστοιχεί στις ανάγκες του πληθυσμού της Πάρου και της Αντιπάρου.




Αγαπητοί Φίλοι του διαδικτύου σας ευχαριστώ για τις ευχές σας για την αποκατάσταση της υγείας μου. Το δημοσίευμά μου στόχευε στην ενημέρωσή σας για την πολύ καλή λειτουργία του νοσοκομείου της Νάξου, τονίζοντας ότι η όποια βελτίωση και ανάπτυξη των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται από το εν λόγω νοσοκομείο αφορά και εμάς εξαιτίας τη γειτνίασης της Πάρου με τη Νάξο.

Εμείς οι παριανοί θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από τους πολύχρονους και συνεχείς αγώνες των φορέων του γειτονικού μας νησιού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι στην Πάρο δεν έγιναν προσπάθειες για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας. Θυμίζω την κίνηση του τότε υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου για την δημιουργία νοσοκομείου στο νησί, που όμως δεν είχε συνέχεια και τους αγώνες μας για να κρατήσουμε όρθιο το Κέντρο Υγείας, που έφτασαν μέχρι την πρωτοφανή στα χρονικά της Πάρου πορεία προς την Αθήνα. Αλλά και τώρα μια νέα προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη για να λυθεί το πρόβλημα των νεφροπαθών της Πάρου και της Αντιπάρου που μετακινούνται 3 φορές την εβδομάδα προς τη Νάξο και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας.

Όμως εδώ στην Πάρο χαρακτηριζόμαστε για την ασυνέχεια των προσπαθειών μας όσον αφορά τη βελτίωση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο νησί, ενώ σε αντίθεση με άλλα θέματα που το ενδιαφέρον μας και οι προσπάθειές μας ήταν συνεχείς είχαν θετική εξέλιξη.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι το νέο αεροδρόμιο, που από το 1995 που ξεκίνησαν οι προσπάθειες και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σήμερα λειτουργεί, η αγορά του ΞΕΝΙΑ που στεγάζει το Δημαρχείο μας και η κατασκευή του μεγάλου έργου του βιολογικού καθαρισμού της Παροικιάς, που εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή του με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Και για να επανέλθω στο σοβαρό θέμα της οργάνωσης της δημόσιας υγείας στο νησί.

Λόγω της πανδημίας ακόμα και οι θιασώτες και υποστηρικτές του άκρατου νεοφιλελευθερισμού τώρα ομνύουν στο όνομα της δημόσιας υγείας και έχουν αρχίσει να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην καλύτερη οργάνωσή της σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και στην πατρίδα μας. 

Καλά θα κάνουμε λοιπόν να προετοιμαστούμε και στην Πάρο εγκαίρως, με ρεαλιστικές προτάσεις αφήνοντας στην άκρη τις όποιες διαφορές μας, ΕΝΩΜΕΝΟΙ με στόχο τη δημιουργία δημόσιου φορέα Υγείας που θα αντιστοιχεί στις ανάγκες του πληθυσμού της Πάρου και της Αντιπάρου. Επ’ αυτού θα επανέλθω με προτάσεις προς τη δημοτική αρχή και τους φορείς των νησιών μας.

16/2/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια: