Όταν η γραφειοκρατία έχει κέφια και αποφασίζει να «λύσει» ένα πρόβλημα, τότε είναι που δημιουργεί περισσότερα. Και αυτό συμβαίνει συνήθως με τους γραφειοκράτες των υπουργείων που έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα, δημιουργώντας καταστάσεις εξωφρενικές.
Υπάρχει υπουργική απόφαση με υπογραφή Λοβέρδου, στο υπουργείο Υγείας, που επιτρέπει μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από μια νοσηλευτική μονάδα σε άλλη για τρεις μήνες. Και όταν λήξει το τρίμηνο, παρέχεται η δυνατότητα παράτασης της μετακίνησης για άλλους τρεις μήνες. Μετά τη λήξη και του δεύτερου τριμήνου, το νοσηλευτικό προσωπικό επιστρέφει πίσω στην οργανική του θέση.
Προφανώς η γραφειοκρατία του Υπουργείου θέλησε να «θεραπεύσει» τις αλόγιστες μετακινήσεις που δημιουργούσαν προβλήματα στις νοσηλευτικές μονάδες.
Ιδού τώρα και τα αποτελέσματα στην πράξη.
Στο Κέντρο Υγείας της Πάρου υπηρετεί νοσηλεύτρια με σύζυγο και 2 ανήλικα παιδιά.
Η οργανική της θέση βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Οι προσπάθειές της να μετατεθεί στο Κέντρο Υγείας έπεσαν στο κενό. Υποχρεώθηκε, για να μην διαλύσει την οικογένειά της, να καταφύγει στις τρίμηνες μετακινήσεις που προαναφέραμε. Αυτές όμως έληξαν και την 1η Αυγούστου πρέπει να παρουσιαστεί στην οργανική της θέση.
Αποτέλεσμα: Τα παιδιά και ο σύζυγος, που είναι υπάλληλος, παραμένουν στην Πάρο και η νοσηλεύτρια θα εργάζεται στην Αθήνα.
Αυτό είναι το πρώτο «επίτευγμα» των σοφών της γραφειοκρατίας.
Το δεύτερο, που αφορά όλους μας, είναι ότι το Κέντρο Υγείας μένει χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό. Οι τρεις νοσηλεύτριες που υπηρετούν γίνονται δύο και από τις δύο η μία, η παλαιότερη συνταξιοδοτείται και αδειοδοτείται μέσα στον Αύγουστο, χωρίς να έχει τη δυνατότητα η υπηρεσία να της στερήσει την άδεια αυτή, που συνήθως προηγείται της συνταξιοδότησης.
Κα όταν αυτά συμβαίνουν στην Πάρο, στο πολυϊατρείο της γειτονικής μας Αμοργού υπηρετούν 7 νοσηλεύτριες.
Ελλάς το μεγαλείο σου!!!
Πάροικος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου