Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Η αυριανή συνέλευση της Κίνησης Πολιτών να εκπέμψει πνεύμα ενότητας

 


Οι συλλογικότητες  που συγκροτούνται για ζητήματα μικρά ή μεγάλα, τα οποία απασχολούν την κοινωνία, εμπεριέχουν από γεννησιμιού τους και το σπέρμα των εσωτερικών αντιθέσεων.

Στα συλλογικά όργανα, που η λειτουργία τους καθορίζεται από νόμους και καταστατικά, τα εσωτερικά τους προβλήματα επιλύονται με θεσμικά κατοχυρωμένο τρόπο, ενώ στις άλλες περιπτώσεις των κινήσεων, των κινημάτων και άλλων  συλλογικοτήτων, αυτά τα προβλήματα επιλύονται στα πλαίσια της άμεσης δημοκρατίας.

Το χαρακτηριστικό αυτών των συλλογικοτήτων είναι ο αυθορμητισμός και η συλλογική  τους διαμαρτυρία, το μέγεθος, η ένταση και η ποιότητας της οποίας έχει σχέση με το είδος του προβλήματος και το πόσο αυτό επηρεάζει τη ζωή μας.

Η Κίνηση Πολιτών Πάρου για ελεύθερες παραλίες είχε τα προαναφερθέντα, ξεκάθαρους στόχους, συλλογικότητα, αποφάσεις  από άμεση δημοκρατική λειτουργία,  διάλογο οσάκις υπήρχαν διαφορετικές απόψεις, με συνθετική και ενωτική διάθεση και το σωστό χρόνο που δημιουργήθηκε και έδρασε.

Η συνέλευση της Κίνησης Πολιτών αύριο Κυριακή δεν έχει ιδρυτικό χαρακτήρα.

 Αποτελεί τη συνέχεια των κινητοποιήσεων του περασμένου καλοκαιριού με στόχο πάντοτε την προστασία του περιβάλλοντος, που στις μέρες μας κακοποιείται βάναυσα με την ανοχή των κυβερνώντων και την αδιαφορία ή την αναποτελεσματικότητα του ανάπηρου κρατικού μηχανισμού.

Το όποιο συντονιστικό όργανο εκλεγεί ή οριστεί από τη συνέλευση απλά διεκπεραιώνει αποφάσεις της συνέλευσης και οι συμμετέχοντες σε αυτό οφείλουν να λειτουργούν, να καλλιεργούν και να εκπέμπουν πνεύμα ενωτικό, αφού χωρίς αυτό η Κίνηση Πολιτών θα απολέσει το βαρύ όνομα που απέκτησε διεθνώς, όπως προκύπτει και από τη βράβευσή της.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: