Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Η Κίνηση Πολιτών Πάρου οργανώνει συνέλευση, εκλέγει συντονιστικό όργανο και παίρνει αποφάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος του νησιού.

 


Η Κίνηση Πολιτών για ελεύθερες παραλίες ξεκίνησε από μια διαμαρτυρία στο διαδίκτυο του Χρίστου Γεωργούση, επειδή οι παραλίες της Πάρου είχαν καταληφθεί από επιχειρήσεις, οι έλεγχοι από την πολιτεία ήταν ανύπαρκτοι και το νομικό πλαίσιο άφηνε πολλά περιθώρια για αυθαίρετες πράξεις.

Η διαμαρτυρία Γεωργούση ανέδειξε ένα υπαρκτό πρόβλημα, αφού οι ωραιότερες παραλίες της Πάρου είχαν γεμίσει από ομπρελοκαθίσματα και μάλιστα με τσουχτερό τίμημα.

Η διαμαρτυρία αγκαλιάστηκε από πολύ κόσμο και πήρε τη μορφή κινήματος, που ξεκινώντας από την Πάρο επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα, βγήκε έξω από τα σύνορα και απασχόλησε τα εγχώρια και τα διεθνή  μέσα ενημέρωσης.

Ήταν τέτοια η έκτασή του, που ο αρμόδιος υπουργός κινητοποίησε τον ανάπηρο κρατικό μηχανισμό και άλλαξε το σχετικό νόμο με απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Βουλής.

Ο νέος νόμος είναι αυστηρότερος, έβαλε όρους και προϋποθέσεις που ευνοούν τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, περιόρισε τις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και τέθηκε σε εφαρμογή, χωρίς η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου να έχει στελεχωθεί με το αναγκαίο αριθμό υπαλλήλων.

Η κίνηση Πολιτών πήρε μέρος στη διαβούλευση, που προηγήθηκε της ψήφισης του νόμου, αλλά δεν εισακούστηκε παρά τις τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις της.

Η Κίνηση Πολιτών συνέχισε τη δραστηριότητάς της και κατά τη διάρκεια του χειμώνα με μια σημαντική κινητοποίηση που είχε σχέση με την προστασία του αιγιαλού από αυθαίρετες κατασκευές και πρόκειται να συγκαλέσει συνέλευση για να εκλέξει συντονιστικό όργανο και να πάρει αποφάσεις για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η συνέλευση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 24 του Μάρτη και αναμένεται η σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: