Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Περιφερειακός Παροικιάς: Όσο αφήνουμε το πρόβλημα να σέρνεται η κατάσταση θα χειροτερεύει.

 


Επικροτούμε την απόφαση της Μεταφορικής Πάρου να μεταφέρει τις δραστηριότητές της εκτός περιφερειακού.

Φυσικά δεν είναι μόνο η εν λόγω εταιρεία  που δημιουργούσε πρόβλημα στην κυκλοφορία ενός υπερφορτωμένου δρόμου.

Είναι και οι νταλίκες και τα άλλα βαριά οχήματα που συνεχίζουν να διασχίζουν τον περιφερειακό, τα φορτηγά που συνεχίζουν να σταθμεύουν σε ώρες αιχμής μπροστά από καταστήματα και να ξεφορτώνουν εμπορεύματα, τα ελάχιστα πεζοδρόμια που συνεχίζουν να είναι κατειλημμένα  από Ι.Χ. ή πραμάτειες, καθώς και η δεξιά πλευρά του δρόμου που  καταλαμβάνεται από τα πάσης φύσεως τροχοφόρα περιορίζοντας το εύρος του.

Και αυτά, όταν η κοπή της γωνίας του αλσυλλίου της Εκατονταπυλιανής μάλλον εγκαταλείπεται και η κατασκευή του δεύτερου περιφερειακού είναι αμφίβολο πλέον, εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Με δεδομένο, ότι τα προσεχή χρόνια δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερος περιφερειακός και δεύτερο επιβατηγό λιμάνι, θα πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες, που θα βελτιώσουν την υπάρχουσα κατάσταση.

Όσο αφήνουμε το πρόβλημα να σέρνεται χωρίς να κάνουμε τίποτε απολύτως, η κατάσταση θα χειροτερεύει  και η όποια λύση του  θα δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο.

Το πιθανότερο είναι να γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές και αυτό το καλοκαίρι και αυτή να είναι ίσως η πιο αισιόδοξη εκδοχή.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: