Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Η Παροικιά στερείται αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μέχρι πότε;


 

Ξεκινώντας από το 1974 και για μια δεκαετία μετά, αίθουσα φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων δεν υπήρχε στην Παροικιά.

Συγκεντρώσεις και συνελεύσεις συλλογικοτήτων γίνονταν  στο café – bar του Φίλιππου Τσαντάνη, που σήμερα στεγάζει το ΚΑΠΗ, στο εστιατόριο του Βασίλη Μαύρη (Μπακαλιάρου), κάτω από τη Δ.Ο.Υ. Πάρου και στην αίθουσα του Αργοναύτη, στην πλατεία της Μαντώς Μαυρογένους, ιδιοκτησίας των αδελφών Γκίκα.

Αργότερα νοικιάστηκε  αίθουσα από τον ΜΕΑΣ «Αρχίλοχος», η γνωστή αίθουσα που μέχρι πρότινος στέγαζε το σύνολο των εκδηλώσεων της Παροικιάς.

Αυτή η αίθουσα, χάρη στην εθελοντική εργασία μελών του συλλόγου, από γιαπί μεταμορφώθηκε  σταδιακά σε αίθουσα που πληρούσε τις προϋποθέσεις  για να πραγματοποιούνται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, μέχρι πρόσφατα που πουλήθηκε σε ιδιώτη, επειδή ο δήμος δεν είχε την πρόνοια να αγοράσει το ακίνητο.

Έτσι η Παροικιά, η πρωτεύουσα του νησιού, στερείται μιας αίθουσας εκδηλώσεων, όταν όλες οι κοινότητες του νησιού, ακόμα και οικισμοί διαθέτουν τέτοιους χώρους.

Η αίθουσα του Αρχίλοχου «βόλευε». Εξυπηρετούσε ανάγκες. Όλες οι εκδηλώσεις της Παροικιάς, πολιτιστικές, πολιτικές και άλλες εκεί γίνονταν, αφού με τα πόδια ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορούσε σε λίγα λεπτά να βρίσκεται στο χώρο.

Έτσι εξηγείται γιατί Δήμος και Βελέντζειο δεν ολοκλήρωσαν ποτέ τις προσπάθειές τους για την κατασκευή μιας αίθουσας πολιτισμού.

Και τώρα που το πράγμα έφτασε στο μη παρέκει, καλά θα κάνουμε να στριφώσουμε όλοι τα μανίκια, για να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα , που όσο θα σέρνεται θα μας ντροπιάζει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: