Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα: Μεγάλος ο αριθμός των θέσεων που δεσμεύουν σε βάρος των Ι.Χ. κατοίκων του νησιού.

 


Σε όποιον δρόμο και εάν κοιτάξεις, θα συναντήσεις σταθμευμένα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Μεγάλος ο αριθμός των θέσεων που δεσμεύουν σε βάρος των Ι.Χ. κατοίκων του νησιού, που θέλουν να εξυπηρετηθούν για τις δουλειές τους και δεν βρίσκουν χώρο να αφήσουν το αμάξι τους.

Ασφαλώς η ελεγχόμενη στάθμευση αποτελεί λύση, η  οποία εφαρμόστηκε για ένα χρονικό διάστημα στην οδό Εκατονταπυλιανής, απέναντι από το Κέντρο Υγείας και στο δρόμο προς τα χωριά καθόλο το μήκος του αλσυλλίου και είχε επιφέρει αποτελέσματα.

Τώρα πληροφορούμαστε ότι έχουν υπογραφεί 2 συμβάσεις από την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου με εταιρεία για την εφαρμογή και πάλι του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, με πρόγραμμα όμως που κατεβάζεις στο κινητό σου και με το οποίο αποκλειστικά και μόνο θα μπορείς να πληρώσεις το τίμημα.

Επιπλέον η εν λόγω εταιρεία δεν αναλαμβάνει τον έλεγχο της τήρησης του μέτρου, επειδή δεν διαθέτει το ανάλογο προσωπικό.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται το αλαλούμ που θα προκύψει και το βρίσιμο που θα εισπράττει καθημερινά η νέα δημοτική αρχή, εάν εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο. 

Το ζήτημα είναι κατά πόσον αυτές οι συμβάσεις , που κοστίζουν, μπορούν να βελτιωθούν. Γιατί εάν δεν βελτιωθούν, τότε θα πρέπει να ακυρωθούν και αυτό θα έχει κόστος.

Πρόταση δική μας, (και όχι μόνο) μέχρι να δει τι θα κάνει η νέα δημοτική αρχή , είναι η εφαρμογή άμεσα της ελεγχόμενης στάθμευσης , εκεί που είχε εφαρμοστεί και παλαιότερα.

Το μηχάνημα πληρωμής υπάρχει σε αποθήκη του Δήμου και χρειάζεται επισκευή με ελάχιστα χρήματα. Με απευθείας ανάθεση σε επιχείρηση, όπως συνέβη και στο παρελθόν θα μπορούσε να λειτουργήσει (με δικό της προσωπικό), σε ένα κρίσιμο και πολυσύχναστο τμήμα της Παροικιάς.

Εάν μάλιστα το μέτρο λειτουργήσει αποτελεσματικά, όπως συνέβη και στο παρελθόν, τότε μπορεί να εξεταστεί και η επέκταση του μέτρου σε άλλα σημεία.

Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, γιατί τα στοιχεία που διαθέτουμε είναι ελλιπή, αλλά καλά θα κάνει η νέα διοίκηση του δήμου να προσεγγίσει και αυτή την πρόταση.

Οι δημότες της Πάρου περιμένουν τα πρώτα δείγματα γραφής από τη νέα δημοτική αρχή, παρέχοντας και τη σχετική πίστωση χρόνου. Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σε 4 μήνες ξεκινάει η νέα τουριστική περίοδος και η εικόνα που θα εμφανίσει η Πάρος θα πρέπει να είναι σαφώς βελτιωμένη συγκρινόμενη με αυτήν των προηγούμενων χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: