Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Επειδή μας προκάλεσαν

 


Μια φορά και έναν καιρό ο Δήμος σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο Πάρου, στην αρχή της τουριστικής περιόδου, φρόντιζε ώστε όποιος Ρομά πάταγε το πόδι του στην Πάρο, αμέσως μετά την αποβίβασή του, υφίστατο επισταμένο έλεγχο. Τις περισσότερες φορές διαπιστώνονταν  παραβάσεις  και έπρεπε να οδηγηθούν στο Λιμεναρχείο. Η εναλλακτική λύση γ΄αυτούς ήταν να μπουν πάλι στο πλοίο και να πάνε σε άλλο προορισμό.

Σε άλλες περιπτώσεις, όταν οι επαγγελματίες ειδοποιούσαν το Δήμο, ότι οι Ρομά ενεργούν παράνομο εμπόριο, η δημοτική αστυνομία προχωρούσε σε κατάσχεση του εμπορεύματος.

Η συνέχεια είχε να κάνει με την επίσκεψη των Ρομά στο δημαρχείο, όπου έπαιρναν το εμπόρευμα και αναχωρούσαν, αφού χωρίς εμπόρευμα δεν είχε νόημα η παρουσία τους στο νησί.

Σημασία είχε ότι έπεφτε σήμα, ότι είναι ανεπιθύμητοι στην Πάρο και έτσι η παρουσία τους στο νησί ήταν ελάχιστη.

Αυτά όμως γίνονται με τις πρώτες αφίξεις Ρομά στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Τώρα αυτό που μπορεί να γίνει είναι η φύλαξη του παρκινγκ ΦΙΣΤΙΚΕΣ και οι συνεχείς προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα.

Εάν το παρκινγκ το εκμεταλλεύονταν ιδιώτης επιχειρηματίας, τι λέτε θα άφηνε αυτό το γυφταριό ή θα είχε βρει τρόπο για να το απομακρύνει;

Λύση υπάρχει. Πολιτική βούληση υπάρχει;

Υ.Γ. Και ας μην ξεχνάμε ότι σε επαφή με το παρκινγκ υπάρχει και αρχαιολογικός χώρος που τον επισκέπτονται πολλοί αρχαιολάτρες τουρίστες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: