Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Μας πήραν είδηση τα κανάλια και μας έκαναν, κατά το κοινώς λεγόμενο, «ρόμπα»

 


Το γυφταριό στο δημοτικό παρκινγκ "Φιστικιές" πλάι στον αρχιολογικό χώρο

Είμαστε λαός χωρίς πρόνοια, χωρίς διάθεση να οργανώσουμε το μέλλον, χωρίς πρόβλεψη γι΄αυτό που θα συμβεί.

Αυτό συμβαίνει και με το νησί μας.

Πολλά θα είχαν αποφευχθεί, εάν λαμβάναμε εγκαίρως μέτρα.

Και αναφερόμαστε όχι στα μεγάλα και δύσκολα, αλλά σ΄αυτά τα απλά, τα εύκολα που τα αντιμετωπίζεις στην αρχή και τα λύνεις.

Το γυφταριό στις Φιστικιές δεν είναι τωρινό φαινόμενο.

Ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και πήρε έκταση  με τη δική μας ανοχή και κυρίως με την ανοχή της δημοτικής αρχής, που δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο περιορισμού του.

Ο Δήμος νοίκιασε  ένα παρκινγκ , εντελώς απαραίτητο για τις ανάγκες της τουριστικής Πάρου με χρήματα των δημοτών και το άφησε να εξελιχθεί σε καταυλισμό των Ρομά  και παρκινγκ για τις τεράστιες νταλίκες που θα μπορούσαν να είναι παρκαρισμένες σε περιοχή εκτός του οικισμού της Παροικιάς.

Τώρα στην «τούρλα του Σαββάτου», στις 2 Ιουνίου, ο Δήμαρχος καλεί φορείς του νησιού, την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο σε σύσκεψη.

Για να κάνει τι;   Για να διώξει τους Ρομά από την Πάρο;

Όχι βέβαια.  Απλά μας πήραν είδηση τα κανάλια και μας έκαναν, κατά το κοινώς λεγόμενο, «ρόμπα», με αφορμή τον ξυλοδαρμό της ηλικιωμένης και  ανάπηρης συμπατριώτισσάς μας.

Επικοινωνιακή διαχείριση κάνει σε ένα πρόβλημα που χρόνο με το χρόνο διογκώνεται για να καταλήξει στο τέλος σε μόνιμο καταυλισμό των Ρομά.

Ευτυχώς έρχονται δημοτικές εκλογές.

Εικόνες από το παρκινγκ της ντροπής







Δεν υπάρχουν σχόλια: