Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Fitch: Ελληνική χρεοκοπία αλλά χωρίς έξοδο από την Ευρωζώνη

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Fitch: Ελληνική χρεοκοπία αλλά χωρίς έξοδο από την Ευρωζώνη : Την εκτίμησή  ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αλλά θα παραμείνει στην Ευρωζώνη έκανε την Τετάρτη  το κορυφαίο στέλεχος της Fitch, Ντέιβιντ Ράιλι,  επικεφαλής του τμήματος  
 
Την εκτίμησή  ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αλλά θα παραμείνει στην Ευρωζώνη έκανε την Τετάρτη  το κορυφαίο στέλεχος της Fitch, Ντέιβιντ Ράιλι,  επικεφαλής του τμήματος αξιολόγησης κρατών του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.

Ο Ντέιβιντ Ράιλι, εξέφρασε, ακόμη, την ανησυχία του ότι σε περίπτωση μη ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκροής των κεφαλαίων από την ευρωζώνη ή ακόμη και διάλυσης της ζώνης του ευρώ.

Το στέλεχος ανέφερε την εκτίμηση του οίκου πως η επιβίωση της Ευρωζώνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις εξελίξεις στην Ιταλία -τονίζοντας την άποψή της πως η Ρώμη πρέπει να βάλει στην άκρη τη λιτότητα και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη.

«Δεν πιστεύουμε μεν πως η λιτότητα είναι πολιτική που υπονομεύει τον εαυτό της, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται η Ιταλία, η περαιτέρω λιτότητα πιθανότατα δεν θα είναι δυνατή» είπε ο Ράιλι, λέγοντας πως η ιταλική κυβέρνηση «πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στις δυναμικές ανάπτυξης».

Σε ότι αφορά  στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν αναμένεται η χώρα να επιστρέψει σε καθεστώς θετικής προοπτικής πριν το 2013.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: