Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σήμερα το οριστικό τέλος του Δημοσίου που ξέραμε. Τα μέτρα

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Σήμερα το οριστικό τέλος του Δημοσίου που ξέραμε. Τα μέτρα 
 
Με το νέο άγριο «τσεκούρωμα» των δημοσίων υπαλλήλων να βρίσκεται προ των πυλών, κυβέρνηση και τρόικα τα «βρήκαν» στην πρώτη τηλεδιάσκεψη… της εβδομάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ, αλλά δεν ολοκληρώθηκε.
Παρόλο που αναμενόταν μαραθώνια τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και των τροϊκανών, μπας και καταλήξουν κάπου, τελικά οι δύο πλευρές αποφάσισαν να μας κρατήσουν ένα ακόμα 24ωρο σε αγωνία και να συνεχίσουν τις συνομιλίες σήμερα το βράδυ!

Και ενώ φήμες θέλουν την κυβέρνηση να διαφωνεί και να ζητάει εφεδρεία αντί για απολύσεις, το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές του ΥΠΟΙΚ, υποστηρίζει ότι το κλίμα των συνομιλιών ήταν καλό και το πιο πιθανό είναι ότι θα εκταμιευθεί η 6η δόση. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να επέλθει η συμφωνία για τα 8 δισ. ευρώ που χρειάζεται η χώρα ακόμα και σήμερα, όπως επισημαίνει στο Reuters κυβερνητική πηγή.

Με άλλα λόγια… μια από τα ίδια: Θρίλερ, «απειλές» της τρόικας, «αναγκαίες» περικοπές και συμφωνία.

Ποιοι «πληρώνουν» την νέα συμφωνία; Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, όπως σας έχουμε πει οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, καθώς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν πέσει:

-Απολύσεις συμβασιούχων αορίστου χρόνου (και) στον στενό δημόσιο τομέα

- Περισσότεροι υπάλληλοι σε εργασιακή εφεδρεία

- Μείωση συντάξεων σε όσους είναι κάτω των 60 και λαμβάνουν πάνω από 1.500 ευρώ

- Νέα μείωση αφορολόγητου

Δεν υπάρχουν σχόλια: