Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η Δημόσια Υγεία αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας.



Λίγοι, περίπου 20, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της διοίκησης του Συλλόγου των φίλων του Κέντρου Υγείας της Πάρου, το περασμένο Σάββατο.

Επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συνέλευση του Συλλόγου και οι αρχαιρεσίες, οι οποίες αναβλήθηκαν για την προσεχή Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Αρχίλοχου.

Η μικρή συμμετοχή για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, όπως είναι η Δημόσια Υγεία στην Πάρο και την Αντίπαρο, πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Δεν μπορεί, όπου φαγητό, χορός και πανηγύρια να γεμίζουν οι αίθουσες και όταν πρόκειται για την προστασία της υγείας μας να υπάρχει τέτοια αδιαφορία.

Ο καθένας μας, οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου μπορεί να βρεθεί στο Κέντρο Υγείας και να πάει αδιάβαστος, εάν ο χώρος αυτός δεν είναι καλά στελεχωμένος σε ιατρικό προσωπικό.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι τα διάφορα ιδιωτικά "κέντρα υγείας" που έχουν φυτρώσει στο νησί μας, σαν τα μανιτάρια, όταν τα βρουν δύσκολα, στο Κέντρο Υγείας στέλνουν το περιστατικό. 
Και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας το αναλαμβάνουν και με τη δική τους έγκριση, αφού σταθεροποιηθεί, διακομίζεται εκτός Πάρου.

Δεν γνωρίζουμε τα πεπραγμένα του Συλλόγου,  πόσο δούλεψε και τι πρόσφερε στο Κέντρο Υγείας. Αυτά θα τα πληροφορηθούμε στην συνέλευση της προσεχούς Κυριακής.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο εγωκεντρισμός που μας χαρακτηρίζει, ότι όλοι οι άλλοι θα αρρωστήσουν ή θα έχουν κάποιο ατύχημα εκτός από εμάς, αποτελεί τραγικό λάθος με συνέπειες και για μας και για τα μέλη των οικογενειών μας.

Καλούμε τους πολιτιστικούς, επαγγελματικούς και αθλητικούς συλλόγους και τους συλλογικούς φορείς των γυναικών της Πάρου και της Αντιπάρου να συστήσουν στα μέλη τους να προσέλθουν στη συνέλευση και με τη συμμετοχή τους, να μας αποδείξουν στη πράξη, ότι πρώτη προτεραιότητά τους είναι η προστασία της Υγείας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: