Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Γιατροί που θέλουν να υπηρετήσουν στο Κέντρο Υγείας υπάρχουν. Πολιτική βούληση υπάρχει;



Στην τηλεδιάσκεψη για τα ζητήματα της δημόσιας Υγείας σε Πάρο και Αντίπαρο που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήνα (24-1-2020) με πρωτοβουλία του Δήμου και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο Διοικητής κ. Χρήστος Ροϊλός μας είπε ότι δεν καλύπτονται τα κενά σε γιατρούς του Κέντρου Υγείας, επειδή δεν προσέρχονται γιατροί για να υποβάλουν αιτήσεις.

Μπορεί αυτό ως γενική διαπίστωση να έχει βάση, δεν ισχύει όμως για το Κέντρο Υγείας της Πάρου.

Τον πληροφορούμε, ότι, όταν προκηρύχτηκαν οι θέσεις παιδιάτρου και γιατρού γενικής ιατρικής, υποβλήθηκαν αιτήσεις, αξιολογήθηκαν και οι οργανικές θέσεις καλύφθηκαν. Επίσης, όταν αργότερα προκηρύχτηκε η θέση του καρδιολόγου, υπήρξε και πάλι ενδιαφέρον και η θέση καλύφθηκε.

Και συνεχίζουμε ανατρέποντας τον ισχυρισμό του κ. Διοικητή της 2ης  ΔΥΠε.

Στις 28.2.2020 έληξε η σύμβαση της γενικής ιατρού κ. Ελευθερίας Καψάλη και τους προσεχείς μήνες λήγει η σύμβαση του ορθοπεδικού κ. Αλέξανδρου Χατζηαντωνίου.

Και οι δύο προαναφερόμενοι ενδιαφέρονται για την ανανέωση της σύμβασής τους.

Αλλά και ο γιατρός του ΕΚΑΒ ο κ. Καταγής ενδιαφέρεται να μεταταγεί στο Κέντρο Υγείας.

Άρα ενδιαφέρον για την Πάρο υπάρχει και επομένως μπορούν να προκηρυχτούν όλες οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται στο οργανισμό του Κέντρου Υγείας της Πάρου γιατί
γιατροί υπάρχουν.

Όμως  εμείς διαπιστώνουμε, ότι 8 μήνες μετά την κυβερνητική αλλαγή, η 2η ΔΥΠε δεν έχει πράξει τίποτε το ουσιαστικό για τη δημόσια Υγεία της Πάρου και της Αντιπάρου, εκτός από την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη και το ευχαριστήριο προς τη ΔΕΥΑΠ για την επισκευή των υδραυλικών του Κέντρου Υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: