Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ


Το θέμα της ημερήσιας διάταξης  στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με τίτλο «Αίτημα Δήμου Πάρου προς την ΚΔΕΠΑΠ για χρηματοδότηση της Κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου στο Ζευλάκι Παροικιάς Δημοτικής Κοινότητας Πάρου», κατά γενική ομολογία δεν είχε νόημα, αφού δεν απαιτείται τέτοια απόφαση από  τις προβλεπόμενες διαδικασίες χρηματοδότησης δημοτικών έργων από δημοτική επιχείρηση. 

Ο σκοπός ήταν προφανής. Η επικοινωνιακή ανάγκη της δημοτικής αρχής, να δείξει ότι υπάρχει κινητικότητα για το έργο. Τώρα ποιός καρπώνεται κάτι και αν καπελώνονται μεταξύ τους, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα μιας νεολαίας που βιώνει την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί μας και έχει την ελπίδα αυτές να υπάρξουν κάποτε.

Η πραγματικότητα είναι τούτη :
Το δημοτικό συμβούλιο με την απόφαση της 21ης Ιουλίου 2016, ορθά κατά τη γνώμη μας, αποφάσισε την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο «Ζευλάκι». Σε αυτό το δημοτικό κτήμα υπάρχουν εγκεκριμένοι ειδικοί όροι δόμησης, λόγω της προεργασίας που είχε γίνει επί δημαρχίας Κ. Αργουζή. 

Ταυτόχρονα συμφωνήσαμε στη χρηματοδότηση του έργου από την ΚΔΕΠΑΠ με 400.000 € και εξασφάλιση της επιπλέον χρηματοδότησης από την περιφέρεια μετά από σχετική δέσμευση του Περιφερειάρχη . 

Για να υλοποιηθεί φυσικά αυτή η δέσμευση , χρειάζεται να έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής, να υπάρχει προμελέτη του έργου και προϋπολογισμός του . 

Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί.

 Επειδή λοιπόν τα λόγια και η εικονική πραγματικότητα δεν κατασκευάζουν έργα αλλά καλλιεργούν αυταπάτες, καλείται ο δήμαρχος να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο άμεσα τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής , την προμελέτη του έργου και τον προϋπολογισμό του, όπως επίσης τον προγραμματισμό για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νάουσας, αφού και εκεί η νεολαία βιώνει την δική της εγκατάλειψη.

Πάρος 01-02-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: