Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Φραγκίσκος Κεφάλας: Γιατί συμμετέχω στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών – Οικολογία Συμμετοχή - Αλληλεγγύη.


Οι εποχές που ζούμε είναι πολύ δύσκολες.  Όπως οι περισσότεροι από εσάς έτσι και εγώ έχω βαρεθεί να μου υπόσχονται προοπτική, ώθηση, καλύτερο μέλλον και άλλα ωραία κάθε τέσσερα χρόνια. Επειδή τόσα χρόνια οι επαγγελματίες «σωτήρες» απέτυχαν στο έργο τους πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί το κοινό συμφέρον είναι η συμμετοχή και η ενεργοποίηση κάθε πολίτη.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της λογικής αποφάσισα για πρώτη φορά να συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές  του νησιού, θέλοντας να προσφέρω τις γνώσεις μου αλλά και την άποψη μου σε μια ανοιχτή διαδικασία όπου όλοι θα είναι ισότιμοι και το κοινό συμφέρον θα υπερισχύει του ατομικού.

 Η απόφαση  να συμμετέχω στην ΚΕΠ-ΟΣΑ στηρίζεται στα χαρακτηριστικά που έχει αυτή η κίνηση καθώς αποτελεί μια τελείως διαφορετική πρόταση για την αυτοδιοίκηση. Η προώθηση της άμεσης δημοκρατίας στην λειτουργία του δήμου η οποία θα φέρει τον κάθε ενεργό  πολίτη στο προσκήνιο ώστε να αξιοποιηθούν οι ικανότητες και οι γνώσεις του είναι καθοριστική για όλους όσους συμμετέχουμε στην ΚΕΠ-ΟΣΑ.

Οι προτάσεις που έχουμε δεν είναι μόνο για να γεμίζουν το προεκλογικό φυλλάδιο. Είναι προτάσεις που προέκυψαν μέσα από μία διαδικασία, η οποία με την συμμετοχή των πολιτών της Πάρου πρέπει να διευρυνθεί, ώστε να μπορέσει να συμπυκνώσει σε όσο τον δυνατό μεγαλύτερο βαθμό τις ανάγκες της Παριανής κοινωνίας. Είναι προτάσεις που στα κρίσιμα ζητήματα θα τεθούν στην κρίση των πολιτών με δημοψηφίσματα τόσο ανά τοπικό διαμέρισμα όσο και στο σύνολο του Δήμου.

Η υποτακτικότητα της παρούσας δημοτικής αρχής στην πραγματικότητα του μνημονίου, η αδράνεια της καθώς και η εξάρτηση της από τις πολιτικές σκοπιμότητες και τους κομματικούς μηχανισμούς δεν έχει προσφέρει καμία λύση στα μεγάλα έργα που χρειάζεται το νησί.

Ακόμα και στα  πιο απλά καθημερινά προβλήματα δεν υπήρξε ποτέ κάποιο πλάνο ούτε βούληση για βελτίωση της ποιότητας ζωής, πέρα από τη λογική του πώς στοχευμένα  θα εξυπηρετηθούν οι «δικοί μας» άνθρωποι.

Επειδή κάποιοι σήμερα συνεχίζουν να διατυμπανίζουν ότι  ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ( επομένως θα συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια …)  και άλλοι τώρα θέλουν να περάσουν στην  ΠΡΑΞΗ (λες και ήταν αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια….)  αναρωτιέμαι:

Στην κατάσταση που βρίσκεται το νησί και η χώρα, αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε όπως στις προηγούμενες δεκαετίες, αν συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε τις ίδιες πρακτικές και πολιτικές που μας έχουν φτάσει στον γκρεμό, αν εξακολουθούμε να ψηφίζουμε τους συγγενείς και τους γνωστούς από υποχρέωση και όχι γιατί μπορούν να βοηθήσουν το τόπο, αν συνεχίσουμε να απέχουμε και να επιτρέπουμε σε άλλους να αποφασίζουν για εμάς, πως περιμένουμε να αλλάξει η κατάσταση ώστε να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον;


Στην ΚΕΠ-ΟΣΑ δεν ζητάμε να μας αναθέσουν οι πολίτες την λύση των προβλημάτων τους. Ζητάμε την ενεργοποίηση όλων των πολιτών ώστε να βρεθούν και να υλοποιηθούν οι καλύτερες λύσεις από την ίδια την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: