Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΛΕΝΤΖΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ


Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα τελετών του Ι. Προσκυνήματος Εκατονταπυλιανής συνάντηση της διοίκησης του Βελεντζείου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου μας.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης του Βελεντζείου και είχε ενημερωτικό χαρακτήρα κυρίως για θέματα που αφορούν το υγειονομικό αεροπλάνο, το οποίο παραμένει ακινητοποιημένο πάνω από 2 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τη διοίκηση του Βελεντζείου παρούσα ήταν η πρόεδρος Ν. Κεσκινίδου και τα μέλη Δημήτρης Σιφναίος, Φραγκίσκος Βελέντζας, Γιάννης Μπιζάς και ο Ευριπίδης Ακάλεστος, ο οποίος δεν είναι μέλος της διοίκησης, αλλά εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του Ιδρύματος σε θέματα που έχουν σχέση με το αεροπλάνο.

Από τις δημοτικές παρατάξεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος, ο Χρήστος Βλαχογιάννης, ο Νίκος Σαρρής και ο Κώστας Ροκονίδας.

Από την ενημέρωση που έγινε, προέκυψε ότι ο κλινικάρχης, που νοικιάζει το ακίνητο του Βελεντζείου στο Παγκράτι, οφείλει ενοίκια που ξεπερνούν τα 700.000 ευρώ, χρήματα που θα καταβληθούν έπειτα από διακανονισμό που συμφωνήθηκε και από τα δύο μέρη.

Για το αεροπλάνο ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης αλλά και άλλες που θα παρατείνουν το χρόνο λειτουργίας του, ότι η πρόσληψη ειδικευμένου γιατρού σε αεροδιακομιδές βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ότι αναμένεται ένα τελευταίο πιστοποιητικό από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), απαραίτητο μετά την αλλαγή της νομοθεσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο αφορά όλα τα πτητικά μέσα των χωρών της Ε.Ε. και το οποίο προβλέπεται να ληφθεί σύντομα.

Η ενημέρωση συνεχίστηκε και είχε σχέση με τις επαφές του Ιδρύματος με το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα με το ΕΚΕΠΥ ( Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) το οποίο προΐσταται και του ΕΚΑΒ.

Από τις επαφές αυτές προέκυψε, ότι το υγειονομικό αεροπλάνο θα μπορεί να λειτουργεί με το καθεστώς των πλωτών μέσων, δηλαδή μετά την εντολή που θα παίρνει το ΕΚΑΒ από το ΕΚΕΠΥ, θα δίνει με τη σειρά του εντολή στο Ίδρυμα για τη μεταφορά των έκτακτων ιατρικών περιστατικών.

Το Βελέντζειο, με βάση τα όσα μας μεταφέρθηκαν, θα έχει τη δυνατότητα να εισπράττει τη δαπάνη της μεταφοράς από το ΕΚΑΒ και επομένως δεν θα επιβαρύνεται για τις αεροδιακομιδές.

Επίσης θα μπορεί να εξυπηρετεί ασφαλιστικές εταιρείες με αμοιβή, οσάκις του ζητηθεί να μεταφέρει ασφαλισμένους.

Όπως μας πληροφόρησαν, επισημάνθηκε ότι μέχρι τώρα ο δήμαρχος δεν έχει πραγματοποιήσει καμιά συνάντηση με τη διοίκηση του Ιδρύματος παρά το γεγονός ότι είναι εξ οφίτσιο μέλος του Δ.Σ.

Στον αντίποδα όλων αυτών, ο Δήμαρχος προωθεί διαφορετική λύση για τις αεροδιακομιδές, την οποία, όταν θα είναι έτοιμος, θα την παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο με την μορφή της πληροφόρησης από τον εκπρόσωπο εταιρείας που ειδικεύεται στις αεροδιακομιδές.

Υ.Γ.

Επειδή οι πληροφορίες μας μπορεί να μην είναι πλήρεις και σε κάποια σημεία ακριβείς, αναμένουμε δελτίο τύπου του Ιδρύματος για υπεύθυνη και πληρέστερη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: