Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Εκτός από τους ανεμόμυλους υπάρχει και το ΞΕΝΙΑ

Χθες είχαμε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ένα από τα θέματα, που το απασχόλησαν, ήταν η επισκευή των δύο ανεμόμυλων, που βρίσκονται σχεδόν σε επαφή με το ΞΕΝΙΑ. Ετοιμάστηκε ο φάκελος με τις σχετικές μελέτες και πρόκειται να ενταχθεί το έργο της επισκευής τους σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, για να μπορέσει να δημοπρατηθεί.

Η αποκατάσταση των ανεμόμυλων της περιοχής, έπρεπε να είχε γίνει από καιρό, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό, (αλλά δεν έχει γίνει) και μια συνολική μελέτη για το λόφο της Αγίας Άννας, που αποτελεί ένα από τα πλέον γραφικά και ειδυλλιακά τοπία της Πάρου.

Και επειδή δεν μας αρέσει να αερολογούμε, ασκώντας κριτική χωρίς λόγο ή για να εντυπωσιάσουμε, ιδού και η πρότασή μας.

Τα χρήματα που δόθηκαν στο Δήμο επί δημαρχίας Γιάννη Ραγκούση για την κατασκευή νέου δημαρχείου υπάρχουν και είναι πολλά.

Είναι γνωστό επίσης, ότι η κατασκευή νέου δημαρχείου δεν είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Επομένως με τα χρήματα αυτά  μπορεί να γίνει και η επισκευή του ΞΕΝΙΑ και η ανάπλαση του λόφου της Αγίας Άννας. 

Το ΞΕΝΙΑ χρειάζεται συντήρηση και κάποιες εσωτερικές αλλαγές για να καταστεί πιο λειτουργικό και να καλύπτει περισσότερες ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.

Η πλευρά που βλέπει προς τη θάλασσα χρειάζεται στατική στήριξη, επειδή τα σίδερα έχουν διαβρωθεί. Τα σίδερα έχουν διαβρωθεί και σε άλλα σημεία.
Το κτίριο δεν είναι επικίνδυνο. Απαιτείται όμως έλεγχος του κτιρίου και μελέτη ενίσχυσης της στατικότητάς του.
Αυτή είναι απαραίτητη, ώστε το κτίριο να αποκτήσει τη στατική επάρκεια που προβλέπεται για τα δημόσια κτίρια.

Αυτό έπρεπε ήδη να είχε γίνει. Όμως ούτε αυτό έχει γίνει.
Το προσωπικό του Δήμου θα θυμάται τον δημοτικό υπάλληλο, που συγκέντρωνε υπογραφές των συναδέλφων του και ζητούσε από τον τότε δήμαρχο εγγυήσεις, για την ασφάλεια του κτιρίου.
Τότε είχε ειπωθεί ότι ενεργούσε με εντολές άλλων, που ήθελαν να δυσκολέψουν τη ζωή του τότε δημάρχου.

Η δημοτική αρχή εκείνης της περιόδου επικοινώνησε με την τεχνική υπηρεσία του ΕΟΤ, η οποία έστειλε τεχνικό, που διαβεβαίωσε το Δήμο ότι δεν υφίσταται άμεσος κίνδυνος, όμως πρέπει ( είχε πει ο υπάλληλος του ΕΟΤ) να προγραμματιστούν εργασίες για την ενίσχυση της στατικότητας του κτιρίου.

Από τότε πέρασαν 9 χρόνια και, από ότι γνωρίζουμε, προς την κατεύθυνση αυτή δεν έχει γίνει τίποτε απολύτως.

Καιρός είναι λοιπόν, με την ευκαιρία της επισκευής των ανεμόμυλων, να έλθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και το θέμα της επισκευής του ΞΕΝΙΑ.

Είναι κρίμα να υπάρχουν τόσα χρήματα, επί τόσα χρόνια και να παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Εκτός, εάν, λόγω της δικής μας απραξίας, τα χρήματα επιστράφηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: