Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Κυκλοφορεί ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της υπερδόμησης με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών Πάρου.

 


Ένα ψήφισμα που αφορά το μέλλον της Πάρου εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των μελών της Κίνησης Πολιτών Πάρου και ήδη διακινείται για τη συλλογή υπογραφών.

Αφορά την υπερδόμηση στο νησί μας και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό της καταστροφής που συντελείται.

Η ανταπόκριση που θα έχει το ψήφισμα, το οποίο απευθύνεται στο Δήμο Πάρου, στους βουλευτές του νομού και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, θα δείξει κατά πόσον μπορούμε να κάνουμε την υπέρβασή μας και να συνταχτούμε με όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που βγήκαν μπροστά για να υπερασπιστούν την Πάρο, που η φρενίτιδα της οικοδομικής δραστηριότητας καταστρέφει τη φυσική της ομορφιά και μαζί τον υδροφόρο ορίζοντα που σταδιακά και λόγω της υπερκατανάλωσης αντικαθίσταται με τις αφαλατώσεις.

Η τύχη του ψηφίσματος μου είναι άγνωστη. Όποια όμως και αν είναι, κανένας πλέον δεν θα έχει το άλλοθι, ότι δεν είδε, δεν άκουσε και δεν διάβασε.

Η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει την ίδια καταστροφική πολιτική για τις Κυκλάδες, παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.

Αντί να τις εντάξει σε πρόγραμμα προστασίας, αφήνει ελεύθερα μεγάλα και μικρά συμφέροντα να αλλοιώνουν το μοναδικό σε φυσική ομορφιά κυκλαδίτικο τοπίο με την ιδιαιτερότητα του κάθε νησιού.

Εμείς ως τοπική κοινωνία θα αντιδράσουμε ή θα παραμείνουμε απαθείς;

Το ψήφισμα είναι μια μορφή διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν, που υπονομεύουν το μέλλον της Πάρου.  Όσο περισσότερες υπογραφές συγκεντρώσει το ψήφισμα τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή της διαμαρτυρίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: