Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Πάρτε μέτρα τώρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης του νερού.

 


Η πρώτη δυνατή καμπάνα χτύπησε και αφορά το νερό.

Ένα νησί με πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα, με μεγάλες υπόγειες φυσικές δεξαμενές, τελικά  κατέφυγε στη λύση των αφαλατώσεων που και αυτές δεν θα επαρκέσουν με τον φρενήρη ρυθμό που σπαταλάμε την πηγή της ζωής, το νερό.

Έχετε αναρωτηθεί το έτοιμο μπετόν πόσο νερό ξοδεύει, όταν έχει γεμίσει με μπετά όλο το νησί;

Έχετε αναρωτηθεί οι πισίνες πόσο νερό καταναλώνουν από δημοτικές και ιδιωτικές γεωτρήσεις;

Έχετε αναρωτηθεί οι βίλλες των νεόπλουτων, που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, τι σπατάλη νερού κάνουν;

Έχετε αναρωτηθεί εμείς οι ίδιοι πόσο νερό σπαταλάμε;

Πάρτε μέτρα, πριν γίνει η ζημιά!

Γιατί τουρισμός χωρίς νερό είναι σκέτη καταστροφή.

Και για να μην θεωρηθεί ότι υπερβάλλουμε ιδού κάποια στοιχεία.

Μέχρι και το Μάιο, σε σύγκριση με πέρυσι έχουμε αύξηση της κατανάλωσης πάνω από 25%.

1.200.000 κυβικά και πάνω είχαμε καταναλώσει το πρώτο 5μηνο του φετινού έτους, ενώ το αντίστοιχο του ‘23 είχαμε καταναλώσει περίπου 900.000 κυβικά.

Και τους μήνες που έρχονται και μάλιστα με την πρόβλεψη ότι θα είναι μήνες με καύσωνες αντιλαμβάνεται ο καθένα μας το ύψος των καταναλώσεων.

Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα, το κράτος των Αθηνών, περικόπτει από έργο συνεχιζόμενο που αφορά αφαλάτωση, χρηματοδοτούμενο από το ταμείο ανάκαμψης, ποσόν περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΠ να μην έχει τα χρήματα να το συνεχίσει, ο ανάδοχος του έργου να παραμένει απλήρωτος και η μόνη λύση που θα υπάρξει είναι να έχουμε αύξηση στα τιμολόγια ύδρευσης.

Αν κάνουμε κάπου λάθος να βγουν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι να μας διαψεύσουν. Αν όμως έτσι ή περίπου έτσι έχουν τα πράγματα, τότε θα πρέπει να αντιδράσουμε, αρχής γενομένης από τον περιορισμό της οικοδομικής δραστηριότητας. Και μέχρι να υπάρξει περιορισμός, που αυτό θα το αποφασίσει το κράτος των Αθηνών, για το φετινό καλοκαίρι η ΔΕΥΑΠ πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι πολύ κοντά  και πρέπει να έχουμε νερό για το πλήθος που αναμένεται να επισκεφθεί το νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: