Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Με αφορμή την αυριανή συνέλευση της Κίνησης Πολιτών Πάρου


 

Οι Κινήσεις Πολιτών δεν είναι σύλλογοι. Δεν υποχρεούνται και σε καταστατικές δεσμεύσεις και λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά.

Με αυτόν τον τρόπο λειτούργησε και η Κίνηση Πολιτών της Πάρου πέρυσι  για την  προστασία των παραλιών μας.

Ξεκίνησε από μια διαμαρτυρία του Χρίστου Γεωργούση, στο διαδίκτυο, για τις αυθαίρετες καταπατήσεις επιχειρηματιών και ιδιωτών των ωραιότερων παραλιών της Πάρου, υιοθετήθηκε από μεγάλο αριθμός συμπατριωτών μας, πήρε μεγάλη έκταση όχι μόνο στην Πάρο, αλλά σε όλους τους παράλιους τουριστικούς τόπους της Χώρας, απασχόλησε ευρύτατα τα μέσα ενημέρωσης εγχώρια και διεθνή και τιμήθηκε με ευρωπαϊκό βραβείο στους Δελφούς..

Η κινητοποίηση αυτή υποχρέωσε τον κρατικό μηχανισμό να ενεργοποιηθεί, τη δικαιοσύνη να προχωρήσει σε αυτόφορα, μηνύσεις και πρόστιμα  και την  κυβέρνηση να τροποποιήσει το σχετικό νόμο.

Η αυριανή συνέλευση της Κίνησης Πολιτών (στο ΕΠΑΛ στις 11 το πρωί), έχει δύο στόχους: ο ένας έχει σχέση με τις φετινές στοχεύσεις και ο άλλος είναι οργανωτικός, δηλ. με πιο οργανωτικό σχήμα θα συνεχίσει τη δράση της.

 Όσον αφορά τις στοχεύσεις, αυτές πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας. Άλλωστε αυτήν αφορούν, οφείλουν να έχουν αντικειμενική υπόσταση με ζητούμενο πάντοτε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή πολιτών.

Σε σχέση με τα οργανωτικά, προφανώς δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί ο αμεσοδημοκρατικός τρόπος λειτουργίας, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει τη βάση για συζήτηση, αφού στις περσινές κινητοποιήσεις είχε τα προαναφερθέντα θετικά αποτελέσματα. Όμως επιδέχεται βελτιώσεων για να καταστεί πιο λειτουργικός.

Από επαφές που είχαμε με συμπατριώτες, προέκυψε, ότι αρκετοί θα πάρουν μέρος στη συνέλευση, ότι κάποιοι άλλοι «αγρόν ηγόρασαν» και ότι ορισμένοι θα συνεχίσουν να καταθέτουν τους καημούς τους στα ηλεκτρονικά καφενεία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: