Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοτικές εκλογές: Η Πάρος προσανατολίζεται υπέρ της υποψηφιότητας του Κώστα Μπιζά.

 


Λίγες μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, το εκλογικό σώμα της Πάρου φαίνεται να έχει αρχίσει να προσανατολίζεται υπέρ της υποψηφιότητας του Κώστα Μπιζά.

Το αίτημα για αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου κερδίζει καθημερινά έδαφος και μια σημαντική μερίδα ψηφοφόρων που είχε ψηφίσει το ΄19 το Μάρκο Κωβαίο ήδη έχει μετακινηθεί και στηρίζει τον Κώστα Μπιζά και το ίδιο συμβαίνει με πρώην ψηφοφόρους  της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Εκτός από τις δύο σοβαρές αυτές μετακινήσεις προς τον Κώστα Μπιζά, υπάρχει και μια τρίτη μερίδα ψηφοφόρων, προερχόμενη κυρίως από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ   που προβληματίζεται, ως αναφορά την επιλογή της, μεταξύ του Κώστα Μπιζά και του Κώστα Ροκονίδα.

 Αυτή η μερίδα ψηφοφόρων, που έχει, ως χαρακτηριστικό της, το αντιδεξιό σύνδρομο, ανάλογα με το που θα καταλήξει, είναι πολύ πιθανό να  διαμορφώσει και το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Στην Παροικιά, τη Νάουσα και την Αγκαιριά υπάρχει θετικό κλίμα υπέρ της υποψηφιότητας του Κώστα Μπιζά, σε αντίθεση με τις κοινότητες Αρχιλόχου και Μάρπησσας, όπου οι υποψήφιοι και οι υποστηρικτές του Κώστα Μπιζά, θα χρειαστεί να δουλέψουν πολύ μεθοδικά για να μειώσουν ή και να αντιστρέψουν την επιρροή  του Μάρκου Κωβαίου.

Στην κοινότητα Λευκών έχει τη σημασία του, το τι θα επιλέξουν οι κάτοικοι του Άσπρου Χωριού, που επηρεάζουν σημαντικά το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ στην κοινότητα Κώστου ενδεχομένως να μοιραστεί το εκλογικό σώμα ισομερώς και στα τρία ψηφοδέλτια.

Σημαντικό ρόλο σ΄αυτές τις εκλογές έχει η ποιότητα και η σύνθεση των ψηφοδελτίων των τριών συνδυασμών. 

Το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπιζά είναι σαφώς καλύτερο από αυτό του Μάρκου Κωβαίου και έχει όλες τις προϋποθέσεις  για να διοικήσει το Δήμο.

Το ίδιο ισχύει σε μικρότερη κλίμακα και για το ψηφοδέλτιο του Κώστα Ροκονίδα, το οποίο εκτός από τον κομματικό του πυρήνα έχει συμπεριλάβει και αρκετούς αξιόλογους συμπατριώτες μας.

Ο Μάρκος Κωβαίος συνεχίζει με βάση την ίδια σύνθεση συνεργατών του, που πλαισιώνονται και από πολλούς άλλους συμπατριώτες μας, των οποίων η επιρροή στο εκλογικό σώμα είναι μάλλον περιορισμένη.

Όμως παρά τα όσα αναφέρθηκαν, η κάλπη είναι κάλπη και το τι θα προκύψει το βράδυ των εκλογών είναι δύσκολο να προβλεφτεί, πολύ περισσότερο όταν στις μέρες μας το εκλογικό σώμα θυμίζει κινούμενη άμμο και η κινητικότητα του Μάρκου Κωβαίου να περιορίσει τις διαρροές προς τον Μπιζά είναι πολύ μεγάλη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: