Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Προς Λαϊκή Συσπείρωση: Είμαστε ακόμα ενεργοί πολίτες, δεν ζούμε με τις αναμνήσεις μας και τον μουσειακό χώρο τους τον χαρίζουμε.

 

Στις δημοτικές εκλογές του 2019, όχι απλά στηρίξαμε, αλλά δώσαμε πολιτικές μάχες, υπέρ της Λαϊκής Συσπείρωσης, χωρίς να συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιό της.

Βοηθήσαμε στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της, ακόμα πιέζοντας και κάποιους που δεν ήθελαν να «εκτεθούν», προβάλαμε τους υποψηφίους από το blog της ΩΡΑΙΑΣ ΠΑΡΟΥ και συμβάλαμε στη διαμόρφωση του προγράμματος.

Το πράξαμε για ένα μοναδικό λόγο. Για τον Κώστα Ροκονίδα. Γιατί πιστεύαμε ότι με δήμαρχο τον Κώστα Ροκονίδα η Πάρος θα έβλεπε καλύτερες μέρες. Και όλα έδειχναν, ότι ο Κώστας Ροκονίδας  θα ήταν ο επόμενος δήμαρχος.

Ήρθε όμως η τελευταία και κρίσιμη εβδομάδα πριν από τις εκλογές που τα άλλαξε όλα. Το κόμμα καπέλωσε τη μεγάλη αυτή προσπάθεια και οι εκλογές χάθηκαν.

Προφανώς το κόμμα ήθελε να αυξήσει την επιρροή του στην Πάρο και όχι να επωμισθεί τις ευθύνες ενός δήμου ή και να κερδίσει τις εκλογές ως ΚΚΕ με τον βραχίονά του, τη Λαϊκή Συσπείρωση, εκμεταλλευόμενο την ευνοϊκή συγκυρία.

Το κόμμα πράγματι αύξησε την επιρροή του στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης της Πάρου, αλλά το αντίτιμο υπήρξε βαρύ για το νησί. Ο δήμος πέρασε και πάλι σε χέρια, που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Κοντολογίς  χάθηκαν 4 πολύτιμα χρόνια.

Τώρα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τα ψηφοδέλτια είναι 3, αφού οι δυνάμεις που στήριξαν τον Κώστα Ροκονίδα και τη Λαϊκή Συσπείρωση διασπάστηκαν.

Όσοι εκτιμούν ότι με τη Λαϊκή Συσπείρωση οι εκλογές θα είναι πάλι χαμένες και ότι θα έχουμε για 5 χρόνια και όχι για 4 την παρούσα δημοτική αρχή, διαχώρισαν τη θέση τους και συγκρότησαν τη δημοτική παράταξη ΠΑΡΟΣ με ΕΥΘΥΝΗ και ΕΝΟΤΗΤΑ.

Με δεδομένη τη φθορά της δημοτικής αρχής και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει και με τη συνεχιζόμενη ταύτιση  της Λαϊκής Συσπείρωσης με το ΚΚΕ, η νέα δημοτική παράταξη θα κληθεί να καλύψει ένα μεγάλο πολιτικό κενό, που μπορεί να της δώσει τη νίκη και από την πρώτη Κυριακή, αφού σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, εάν συγκεντρώσει το 43% του εκλογικού σώματος συν μία ψήφο και είναι πρώτη, εκλέγει δήμαρχο και έχει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Η σύνθεση των συμπολιτών μας που τη συγκρότησαν προέρχεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, περιλαμβάνει αρκετούς νέους που ανησυχούν για την πορεία του τόπου, έχει ορμή και ετοιμάζεται να δώσει την πολιτική μάχη της επικράτησης με μοναδικό στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί.

Εμείς θα σταθούμε στο πλάι αυτών των συμπολιτών μας, που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς διάθεση καθοδήγησης, όπως μας καταμαρτυρεί η Λαϊκή Συσπείρωση. Είμαστε ακόμα ενεργοί πολίτες, δεν ζούμε με τις αναμνήσεις μας και τον μουσειακό χώρο τους τον χαρίζουμε.

1 σχόλιο:

Κων. Κυριαζανος είπε...

Κώστα μου πολύ σωστή η τοποθέτηση σου, όπως πάντα.