Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Ευχή μας να πέσουν έξω όλες οι Κασσάνδρες και να ανατείλει ένα έτος φωτεινό και δημιουργικό


Ανατολή από τον Κάβο -Κόρακα

Οδεύουμε σε ένα νέο χρόνο δύσκολα προβλέψιμο.

Η πανδημία με τις μεταλλάξεις που μας επιφυλάσσει, κανένας δεν γνωρίζει , εάν θα επιδεινώσει ή όχι την καθημερινότητά μας.
 
Και αυτό έχει άμεση σχέση με τη σωματική και ψυχική μας υγείας, με τον περιορισμό των ελευθεριών μας και με τους δείκτες της οικονομίας, που έτσι κι αλλιώς είναι ανεβασμένοι από το αυξημένο κόστος της ενέργειας.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι, εάν θα έχουμε κάποιο απευκταίο θερμό επεισόδιο με τους γείτονές μας (και λόγω της επετείου ιδρύσεως του κεμαλικού κράτους), που θα θέσει ζητήματα εθνικής κυριαρχίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τα όσα αντιφατικά ακούγονται από την διασπασμένη επιστημονική κοινότητα, όσον αφορά την πορεία της πανδημίας και τα όποια αλληλοσυγκρουόμενα κυβερνητικά μέτρα λαμβάνονται για τον περιορισμό της, έχουν προκαλέσει κοινωνική σύγχυση και αναστάτωση, που εστιάζεται και στο οικονομικό πλήγμα που έχει υποστεί μια σειρά επαγγελματικών κλάδων.

Και βέβαια το μεγάλο ζητούμενο, που αφορά άμεσα τα νησιά μας, είναι η πορεία του τουρισμού.

Παρόλα αυτά, καλά θα κάνουμε να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί ο φόβος που προκαλεί η αβεβαιότητα, πλέκει σενάρια δυσοίωνα, που συνήθως δεν επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα.

Και αυτή είναι η δική μας ευχή. Να πέσουν έξω όλες οι Κασσάνδρες και να ανατείλει ένα έτος φωτεινό που θα διώξει τη μαυρίλα του προηγούμενου.

Καλή χρονιά κι ευλογημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: