Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Να αντιδράσουμε πριν είναι αργά

 



Η Ελληνική  Πολιτεία με βάση το δίκαιο της θάλασσας έπραξε το καθήκον της απέναντι στους πρόσφυγες ή τους μετανάστες ή τους λαθρομετανάστες. Διέσωσε όσους μπόρεσε, ανοικτά της Πάρου.

Και η παριανή κοινωνία με τους φορείς της, αλλά και με ατομικές πρωτοβουλίες, τους περιέθαλψε, ως όφειλε, με βάση τις διαχρονικές ηθικές αξίες της, χωρίς να ενδιαφέρεται για το αν οι διασωθέντες είναι μαύροι, μελαχρινοί ή κίτρινοι. Ούτε την απασχόλησε εάν είναι μουσουλμάνοι ή κάποιου άλλου θρησκεύματος.

Μέχρις εδώ όμως. Τώρα οι ίδιοι φορείς που περιέθαλψαν και συνεχίζουν να περιθάλπουν αυτούς τους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας, πρέπει να ζητήσουν από τον αρμόδιο υπουργό την άμεση μετακίνησή τους σε οργανωμένη δομή εκτός Πάρου και να συμβάλει (η κυβέρνηση) για τη μεταφορά τους στη χώρα προορισμού τους.

Η Ελλάδα είναι ενδιάμεση χώρα, ενώ οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης είναι ο τελικός τους προορισμός.

Και γράφουμε τις γραμμές αυτές, επειδή τα δύο πρόσφατα ναυάγια σε Φολέγανδρο και Πάρο, έχουν ανοίξει την όρεξη του Υπουργού Μετανάστευσης ο οποίος σκέφτεται να δημιουργήσει μεταναστευτική δομή στις Κυκλάδες.

Αυτό μας μεταφέρθηκε και εάν είναι αλήθεια, καλά θα κάνουμε να αντιδράσουμε αμέσως.

Και αυτό που οφείλουν να πράξουν οι φορείς του νησιού μας είναι ένα: Η οργάνωση μιας μεγάλης κινητοποίησης για την άμεση μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών σε οργανωμένη δομή εκτός των Κυκλάδων. Πριν είναι αργά. Γιατί ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

Το έργο το είδαμε και στα ακριτικά νησιά μας. Δεν χρειάζεται να το ξαναδούμε και κυρίως να το βιώσουμε και στην Πάρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: