Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Εμβολιασμένοι και μη, είμαστε πιασμένοι στο δίχτυ ενός παμπόνηρου ιού

 


Από την πρόσφατη  συγκέντρωση στην Αθήνα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Η σχέση του Έλληνα πολίτη με το κράτος δεν ήταν ποτέ καλή. ΄

Ο κόσμος έβλεπε πάντοτε καχύποπτα την όποια κυβέρνηση και τις κρατικές υπηρεσίες ως εξάρτημα των κυβερνώντων.

Τα δείγματα γραφής από την εποχή των Βαυαρών μέχρι πρόσφατα είναι πολλά, αλλά δεν είναι του παρόντος να αναφερθούμε σ΄αυτά.

Η χονδροειδής προπαγάνδα υπέρ του εμβολιασμού κατά του covid-19, απέδειξε για άλλη μια φορά την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους κυβερνώντες, αλλά και προς το πολιτικό σύστημα γενικότερα από μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού.

Η κυβέρνηση με τους επικοινωνιολόγους της, τους λοιμωξιολόγους της και τα αβανταδόρικα συστημικά μέσα ενημέρωσης βάφτισε με διάφορα κοσμητικά επίθετα τους αρνούμενους τον υποχρεωτικό  εμβολιασμό με αποτέλεσμα το ποσοστό τους σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες να εκτιναχθεί από το 15 στο 40%.

Χαρακτηρισμοί, όπως «ψεκασμένοι», «χρυσαυγίτες», «ακροδεξιοί», «αισχρές μειοψηφίες» είναι μερικά από τα επίθετα που χρησιμοποιήθηκαν με αποκορύφωμα τη δήλωση του υφυπουργού Άκη Σκέρτσου, που δήλωσε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί μαστίγιο και καρότο για να «πείσει» τους αρνούμενους τον εμβολιασμό. Απειλή απολύσεων και μεταθέσεων, αλλά και κίνητρα προς του εμβολιασμένους και χαρτζιλίκι στη νεολαία για να εμβολιαστεί και να πάει διακοπές.

Τελικά μας μπέρδεψαν για τα καλά. 

Το διαδίκτυο έχει γεμίσει από αναρτήσεις ειδικών και μη ειδικών που είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και τα συστημικά κανάλια τους έχουν εξαφανίσει, εκτιμώντας ότι με αυτόν τον τρόπο ενισχύουν την κυβερνητική σύσταση υπέρ του εμβολιασμού.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος,  με κυβερνητική πρωτοβουλία,  ανάμεσα στις αντικρουόμενες απόψεις, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και να αποφασίσουμε εν γνώσει των όποιων συνεπειών επί του πρακτέου;

Γιατί έτσι που πάει το πράγμα και με τη σύγχυση που επικρατεί εμβολιασμένοι και μη είμαστε εγκλωβισμένοι στο δίχτυ ενός παμπόνηρου ιού με καταστρεπτικές για όλους μας συνέπειες.

Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: