Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

«Την κάτσαμε τη βάρκα» κ. Χαρδαλιά


 Πολλά τα κρούσματα και θα πρέπει να ανησυχούμε, όχι μόνο για την υγεία μας, αλλά και για την οικονομία του νησιού μας, που δεν θα αντέξει ένα κτύπημα, όπως το περσινό.

Προχθές είχαμε 39 κρούσματα, χθες 22 και σήμερα ανακοινώθηκαν 38, δηλαδή σε τρεις μέρες αθροιστικά είχαμε 99.

Στο μεταξύ το ξενοδοχείο που φιλοξενεί επισκέπτες μας, οι οποίοι ασθενούν και βρίσκονται σε10ήμερη καραντίνα, με εντολή της πολιτικής προστασίας, γέμισε χθες με κρούσματα φιλοξενουμένων, νεαρής ηλικίας, κυρίως ελλήνων. Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται τι πρόκειται να συμβεί τον Αύγουστο.

 Ήδη για τη Μύκονο ανακοινώθηκαν τα πρώτα μέτρα: απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 1 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί, που σε αυτό στο διάστημα ξεκινά, κορυφώνεται και ολοκληρώνεται η νυχτερινή ζωή στο νησί  και απαγόρευση της μουσικής όλο το 24ωρο. 

Ουσιαστικά νεκρώνουν το νησί και διώχνουν τον κόσμο για άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Κατά πάσα πιθανότητα τα ίδια απαγορευτικά μέτρα αναμένονται και για τη Πάρο.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα από την μη έγκαιρη λήψη προληπτικών μέτρων.

Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε κανένας έλεγχος στις αφίξεις και τώρα που η κατάσταση ξέφυγε και δεν μαζεύεται, έρχονται κατασταλτικά μέτρα που θα πλήξουν οικονομικά πολύ κόσμο, γιατί το «μάρμαρο» θα το πληρώσουμε όλοι μας εδώ στο νησί.

«Την κάτσαμε τη βάρκα» κ. Χαρδαλιά και οι ευθύνες σας είναι μεγάλες. Τα καταφέρατε και πάλι να ζούμε ένα ανασφαλές καλοκαίρι.

Αλλά και η πολιτική ηγεσία του νησιού μας έχει και τις δικές της ευθύνες. Έβλεπε την έλλειψη ελέγχων στα πλοία και τα αεροπλάνα, χωρίς καμιά ουσιαστική αντίδραση και ταυτόχρονα διαφήμιζε την Πάρο, ως ένα ασφαλές από τον covid-19 νησί.

Αλλά και οι επιχειρηματίες μας, που κυρίως αυτοί θα πληρώσουν το λογαριασμό, αδράνησαν. Θα συνεχίσουν να παραμένουν αδρανείς;

Όταν καταστρέφεται η οικονομία ενός τόπου, κάποιοι ευθύνονται για παραλείψεις ή λάθη.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: