Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Εργαζόμενοι του Δήμου Πάρου: "Το καθήκον σας, Δήμαρχε, είναι να μας κρατήσετε ασφαλείς και ζωντανούς".




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. 
ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


 5-3-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε σε ανακοίνωση του Δημάρχου και συγκεκριμένα σ’ αυτή που παραχώρησε για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Πάρο. Είναι απαράδεκτο, όταν η Δημοτική Αρχή απευθύνεται στους πολίτες της Πάρου για τήρηση των μέτρων που αφορούν την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, τη στιγμή που έχει σοβαρότατες ευθύνες για την έλλειψη βασικών ενεργειών που όφειλε και οφείλει να πράξει. Το χειρότερο όλων δε είναι, όταν λέει σωρεία ψεμάτων για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Μας είπε ότι έχει θωρακίσει το κέντρο υγείας. Για ποια θωράκιση μιλά ο Δήμαρχος; Εμείς καλούμε τη Διοικούσα Επιτροπή, η οποία πρέπει να πάρει άμεσα θέση σε σχέση με αυτή την ανακοίνωση, να μας απαντήσει:

1. Ο θάλαμος αρνητικής πίεσης λειτουργεί;

2. Γιατί δεν πραγματοποιούνται τεστ σε όλους;

3. Το μηχάνημα για τα τεστ χρησιμοποιείται;

4. Εμβόλια γίνονται και με τι ρυθμούς;

5. Ειδικό ιατρείο κορονοϊού υπάρχει και πώς διαχωρίζονται οι ασθενείς που έχουν ή δεν έχουν τον ιό;

6. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι εφοδιασμένοι με τα μέσα προστασίας που προβλέπονται;


Επίσης ο Δήμαρχος μας λέει ότι από την πλευρά του κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Για ποιες ενέργειες μιλά;

1. Πότε έγινε σοβαρή προληπτική απολύμανση στα δημοτικά κτήρια και οχήματα του Δήμου; Αν εννοεί ως απολύμανση ο Δήμαρχος το ψέκασμα με χλωρίνη και νερό, το οποίο κι αυτό έχει σταματήσει να γίνεται, προφανώς μιλάμε άλλη γλώσσα.

2. Τα συχνά rapidtest, που ισχυρίζεται ότι κάνουν οι εργαζόμενοι, έγιναν δύο φορές ολόκληρη τη χρονιά πέρσι, σε μισούς και μισούς εργαζόμενους.

3. Πότε προμηθεύτηκε μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους;

4. Γιατί δε μας δίνει το πιστοποιητικό καταλληλότητας που του έχουμε ζητήσει για το αντισηπτικό;

5. Γιατί δεν εφαρμόζει την εκ περιτροπής εργασία ή την τηλεργασία στο 100% της δύναμης του Δήμου;

6. Γιατί δεν έχει συνεδριάσει ποτέ η επιτροπή κορονοϊού;

7. Πού είναι το ιατρείο κορονοϊού και οι ιδιώτες γιατροί που θα το στήριζαν;


Και ως καπάκι στη χύτρα έρχεται και πάλι ο τουριστικός προορισμός τον οποίο οφείλουμε ως πολίτες να διαφυλάξουμε. Ξεχάσαμε αυτά που πάθαμε πέρσι με την αθρόα εισβολή των τουριστών; Ξεχάσαμε πού ήμασταν και πού φτάσαμε; Κάποιοι από τους σοβαρούς επαγγελματίες του τουρισμού είχαν επισημάνει ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή για να χαθεί μόνο μια χρονιά. Και ποιοι ήταν αυτοί; Μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες. Όταν μπήκαν στο παιχνίδι οι μεγαλοξενοδόχοι και οι εφοπλιστές ανοίξανε όλα και χάθηκε πλήρως η ασφάλεια την οποία πληρώσαμε με υψηλό κόστος ζωής.

Το καθήκον σας, Δήμαρχε, είναι να μας κρατήσετε ασφαλείς και ζωντανούς. Πράξτε το επιτέλους και σταματήστε να λέτε ψέματα στους πολίτες του Δήμου.

 Το ΔΣ ΣΕΟΤΑΠΑ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: