Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Να μην ξαναζήσουμε όσα συνέβησαν τον περασμένο Αύγουστο.

 


Δ1α/ΓΠ.οικ.52119/21.8.2020 Παράταση ισχύος της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.51356/14.8.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών «Επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς και ειδικότερων μέτρων στους Δήμους Πάρου και Αντιπάρου της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για το χρονικό διάστημα από 15.8.2020 έως και 24.8.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (B' 3427)

Όταν συμπατριώτης είναι διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Αττικόν, λόγω κορωνοϊού,

Όταν έχουμε εισαγόμενα κρούσματα,

Όταν δεν υπάρχει κανένας έλεγχος με rapid test στις αφίξεις στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Πάρου,

Όταν κυκλοφορούμε χωρίς να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και

Όταν οργανώνονται και στην Πάρο κορωνοπάρτι,

Τότε η Δημοτική Αρχή, ο Έπαρχος, όλοι οι φορείς του νησιού αλλά και εμείς οι απλοί πολίτες οφείλουμε να αντιδράσουμε και μάλιστα εγκαίρως.

Η αυτοπροστασία μας αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Εφαρμόζουμε πρώτοι εμείς τα μέτρα προστασίας, αλλά και η πολιτεία ας αφήσει τα παχιά και χωρίς αντίκρισμα λόγια και ας αρχίσει να ελέγχει με αυστηρότητα τις πύλες εισόδου του νησιού μας, γιατί τα κρούσματα είναι αποκλειστικά εισαγόμενα και μπορεί να πολλαπλασιαστούν.

Η αδιαφορία μας, η απάθειά μας, «θα αρρωστήσουν όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα», έχουν ως τίμημα όχι μόνο την ανθρώπινη ζωή, αλλά και την μεγάλη ταλαιπωρία, όσων έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν από τον επικίνδυνο ιό. Και αυτό ισχύει για όλους μας.

Και ας μην ξεχνάμε ότι ένα νησί, όπως το δικό μας, που στηρίζεται οικονομικά στον τουρισμό, δεν πρέπει να ξαναζήσει τα όσα συνέβησαν τον περασμένο Αύγουστο.

Ας κάνουμε κάτι πριν είναι πολύ αργά. Δεν χρειάζεται να χτυπήσει δυνατά η καμπάνα της Εκατονταπυλιανής για να αφυπνιστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: